Jó szívvel

2023.12.21. 19:30

Gyárdolgozók teljesítették a rászorulók kívánságait Tatabányán +fotók

A Szent Márton és a Szent Erzsébet Központban különleges ajándékozásnak lehettünk a tanúi: egyedülálló kezdeményezésként az APTIV dogozói mindenkinek személyre szóló ajándékkal készültek.

Kemma.hu

A Máriát alakító anyuka saját pici gyermekét tartotta ölében, s mondta el József Attila versének zárómondatát: „Kedves három királyok, jóéjszakát kívánok!”

Forrás: 24 Óra

Fotó: V. B.

A Tatabányai Járási Egyesített Szociális Intézményeken (TJ ESZI) belül működő Szent Márton és Szent Erzsébet Központ minden lakójának személyre szóló ajándékokkal készültek az APTIV dolgozói. Több autóval érkeztek az átadási ceremóniára, amely Török Andrea köszöntőjével indult. A szakmai vezető kiemelte: különösen szívet melengető, hogy idegenek vásároltak az intézmények lakóinak ajándékokat. Az intézmények életében a személyre szóló meglepetés egyedülálló kezdeményezés. Az itt élők számára nem szokványos az új, és csak nekik szóló ajándék. 

Kedves műsorral köszönték meg a figyelmességet. Megindító volt a különböző részlegeken lakók verselése a karácsonyról, a családi örömökről, a melegségről, a szeretet ünnepéről. Könnyeket csalt a szemekbe a családok és a gyermekek átmeneti otthonában lévőkből összeállított betlehemes csoport. A Máriát alakító anyuka saját pici gyermekét tartotta ölében, s mondta el József Attila versének zárómondatát: „Kedves három királyok, jóéjszakát kívánok!”. Felcsendült a Mennyből az angyal dallama is. 

Ismeretlen segítők
Szmrtyka Viktória, az APTIV HR-vezetője elmondta, hogy nem véletlenül esett erre az intézményre a választásuk: édesanyja itt dolgozott vezetőként. Kiemelte: tavaly hasonló akciót szerveztek egy tatai iskolának, akkor hatvan ajándékot adtak át. Az idén a két intézmény összes lakóját figyelembe véve százhatvan ajándékkérő kereste gazdáját. Ezeken csak egy keresztnév, az életkor és a kért, vágyott ajándék szerepelt. A cég 1500 dolgozója pedig levehette azt, amelyikkel szerette volna meglepni az ismeretlent.

A hajléktalanok otthona legidősebb lakója egy 88 esztendős férfi is verselt. A gyermekek, családok, hajléktalanok ellátását szolgáló intézmények, valamint a nappali menedékhely lakóit hallva egészen más értelmet kaptak a jól ismert dallamok. A betlehemi történet életre kelt. 

Smelcné Portik Ágnes, a TJ ESZI igazgatója is megköszönte az APTIV nagyvonalú támogatását. Kiemelte a Család és Gyermekjóléti Központot, amelynek munkatársai is hasonló akciót indítottak: Csodatévő Angyalok segítségét kérték, hogy varázsolják szebbé a rászoruló gyerekek karácsonyát. A mostani hihetetlen adakozás a legszegényebb, legrászorulóbb rétegek számra teszi feledhetetlenné az ünnepet éppen olyan ajándékkal, amire szükségük van, amit ők kértek. 

Az ajándékozás a családok és gyermekek átmeneti otthonában kezdődött. A gondosan becsomagolt meglepetéseket Szmrtyka Viktória adta át – természetesen elsőként a gyerekeknek. Óriási volt az öröm, a meghatódottság. Felnőtt, gyerek együtt örült.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában