Éberek

2023.12.24. 07:00

Ezek a tatabányai hősök vigyáznak ránk szenteste

A tatabányai hivatásos tűzoltók idén is köszöntik az olvasókat december 24-én a laktanyából.

Goletz-DeáK Viktória

Ők vigyáznak majd ránk karácsonykor

Forrás: KEM Katasztrófavédelem

Fotó: Varga Mihály Sebestyén

Míg mások otthon vagy rokonaiknál töltik az ünnepeket, addig sokan a munkahelyükön dolgoznak karácsonykor is. A Tatabányai Hivatásos Tűzoltóságon sem áll meg az élet az ünnepek alatt. Három csapat váltják egymást szolgálatban, idén az „A” szolgálati csoport tűzoltói vannak szolgálatban december 24-én. 

Varga Mihály Sebestyén, a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a Kemma.hu-nak elmondta, hogy a tatabányai hivatásos tűzoltók idén is köszöntik az olvasókat december 24-én a laktanyából.

Többek között Menoni Dominik tűzoltó őrmester is szolgálatban tölti a szentestét. Elárulta, hogy a tűzoltóknak fontos a szolgálat az ünnepek alatt is. 
– A kollégákkal mindig előre beosztjuk ki „nyeri” például a szentestét. A szeretteink megértik a helyzetet így nekünk is könnyebb a laktanyában ilyenkor. Reméljük, idén nem kell vonulnunk 24-én és mindenki biztonságban ünnepelhet otthonában – kívánta az olvasóknak a tűzoltó.

Szabó Márk tűzoltó őrmester szerint az ünnepi hangulat átjárja a laktanyát ilyenkor. 
– Érezhető, hogy ezen a napon nem a megszokottság jellemzi a bajtársakat, ez könnyebbé is teszi a december 24-ei szolgálatot. Persze reménykedünk, hogy ma nem lesz riasztás, bár jellemző, hogy a téli hónapokban több a tűzeset. 

Innen üzenjük az otthon békében karácsonyozó embereknek, hogy karácsonykor se feledkezzünk meg a biztonságukról. 

A tűzhelyen lévő ételt mindig felügyeljük és a gyertyák eloltásáról is gondoskodjunk, ha másik helyiségbe, vagy otthonról elmegyünk – figyelmeztetett a tűzoltó aki hozzátette: tűz esetén természetesen – mint az év többi napján – állunk a lakosság rendelkezésére a 112-es segélyhívószámon keresztül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában