Ünnepek előtt

2023.12.22. 11:30

„Reméljük, mostanában nem találkozunk” - üzentek a macsó tatabányai lánglovagok

Az ünnepek alatt szolgáló tűzoltók mindenkinek üzentek, remélik, a következő napokban nem kell velük találkoznia senkinek sem.

Kemma.hu

A szárnyak nélküli őrangyalaink is üzentek az ünnepek előtt. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közösségi oldalán írtak arról, hogy mindegy a mi angyalainknak mindegy, hogy ünnepnap van-e. Két napot tartanak számon: szolgálati napot és szabadnapot. Persze, persze, na jó, azért az ünnepnapokat is, mert egyfelől: ilyenkor megemelkedik a lakástüzek száma, másfelől: a szolgálati beosztásnál arra törekednek, hogy a családosok otthon lehessenek.

Mint írták, akik szolgálatban töltik a karácsonyt, két riasztás között ünnepelnek egy kicsit. Van olyan tűzoltó-parancsnokság, ahol megajándékozzák egymást, sok helyen pedig közösen főznek. A laktanyában is megvan a karácsonyi hangulat, feldíszített fenyőfa, otthonról hozott, majd együtt elfogyasztott édességek teszik különlegessé ezeket az estéket.

Ha pedig riasztás van, (mert kigyulladt egy karácsonyfa, vagy közlekedési baleset történt), 120 másodpercen belül elindulnak menteni. Hozzátették, a sütemény várhat. A lánglovagok pedig üzentek is az ünnepek előtt:

Annak ellenére, hogy szeretjük az embereket, reméljük, hogy mostanában nem fogunk találkozni…

Mindenkinek békés, boldog, biztonságos, baleset és tűzmentes ünnepeket kíván a karácsonykor is szolgáló kétezer tűzoltó, akik mellett minden nap ötszáz jármű áll készenlétben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában