Forgó Orsók Foltvarrók

2023.12.08. 07:43

Évadzáró ünnepségen adták át a Kék Madár Közösség ajándékát

A tatabányai Forgó Orsók Foltvarró Egyesület tagjai év végi összejövetelre hívták a jelenlegi és egykori tagokat. A Puskin Művelődési Házban megszervezett összejövetelen Tóth Jánosné, az egyesület vezetője üdvözölte az érkezőket az évadzáró eseményen, majd születésnapost köszöntöttek, és ajándékot adtak át a Kék Madár Közösségnek.

Kemma.hu

A Kék Madár Közösség nevében Sugár gabriella (balra) vette át az ajándékot Tóth Jánosnétől

Forrás: Beküldött

Az ünnepélyes alkalommal meghívták a régi foltvarró társakat, a csoport előző vezetőjét, Siposné Cseh Margitot. Ő volt az, aki a Puskinban elindította a csoportot. A szép számmal megjelent hölgykoszorú boldogan üdvözölt egymást, beszélgettek, apró ajándékokkal lepték meg egymást. Hatalmas tortával köszöntötték fel a 80 esztendős dr. Tar Józsefnét, aki meghatódva hálálkodott társainak. 

Apró ajándékokat, kis karácsonyfadíszeket is kiosztottak, majd Tóth Józsefné átadott a Kék Madár Közösség vezetőjének, Sugár Gabriellának egy gyönyörű kék madarakat ábrázoló faliszőnyeget. Lengyelné Fekete Mária, a csoport egyik alapító tagja álmodta meg a mintát, és alkotott meg korábban egy gyönyörű takarót ezzel a mintázattal. A Kék Madár Közösség nevében Sugár Gabriella köszönte meg, és vette át az ajándékot, majd mutatta be az autizmussal élő gyerekek családjait támogató közösséget. 

Tóth Jánosné később kérdésünkre elmondta: igen gazdag év áll a Forgó Orsók Foltvarró Egyesület mögött. Tavasszal egy táborral indították az eseménysort, ahol az ország minden részéről jöttek a foltvarrók. Nyáron hagyományos programjuk a Varrjunk a szabadban!, amikor a Puskin előtt teszik még láthatóbbá mindenki számára tevékenységüket. 

Ősszel az ország foltvarróit látták vendégül a Puskinban. Kiállítás, közös varrás és verseny is tarkította az eseményt. 

A Forgó Orsók állandó taglétszáma huszonöt fő, akik keddenként találkoznak a Puskin Művelődési Házban. Több 80 esztendős tagja is van a közösségnek, s a legtöbben nyugdíjasok. Egyikük azonban gyerekekkel is foglalkozik, akik nagyon élvezik az alkotó tevékenységet. Talán ők lesznek a jövő foltvarrói – mondta a csoport vezetője. 

Minden évben, karácsony közeledtével adományokat is készítenek. A korábbi években főkét a gyerekeknek, s a kórháznak, az utóbbi néhány évben pedig az időseknek. A kézzel varrt apróságok a szociális dolgozó segítségével jutnak el az idősekhez, hogy boldogságot, szeretetet varázsoljanak számukra. Tóth Jánosné elmondta: nagyon örülnek a visszajelzéseknek. Ilyenkor ugyanis képeket, kis üzenetet is kapnak, amelyben az idősek elmondják, mennyire örültek az ajándéknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában