Lélekemelő

2023.09.08. 17:03

A különlegességgel élők is megmutathatják tehetségüket a tatabányai Esélyek napján

A Léleksegítő Alapítvány évtizedek óta szervezi meg Tatabányán az Esélyek napját. A program a kezdetektől lehetőséget kíván adni a különlegességgel élők számára, hogy sporttevékenységekben mutathassák meg tehetségüket. Az idén Lélekemelő Műhellyel, autizmussal élő fiatalok kiállításának megnyitójával, Élő könyvtárral és családi programokkal is kiegészül az esemény, amelyre minden érdeklődőt várnak majd.

Kemma.hu

Élő könyvtár egy korábbi időpontban a József Attila Könyvtárban. Ezúttal a bánhidai fiókkönyvtár várja majd az érdeklődőket

Forrás: Élő könyvtár egy korábbi időpontban a József Attila Könyvtárban. Ezúttal a bánhidai fiókkönyvtár várja majd az érdeklődőket

Fotó: archív/SG

Az idén a szervezők újragondolták a szeptember 16-ára, szombatra szervezett programot. Társszervezőket és együttműködőket kértek fel, hogy kapcsolódjanak be a lebonyolításba. A Léleksegítő Alapítvány így az Esélyek napját közös szervezésben tartja a Mozgáskorlátozottak Komárom-Esztergom Megyei Egyesületével, valamint a Puskin Művelődési Házzal, amely egyben a helyszínt is biztosítja.

– A régióból várjuk a különféle klubok, magánemberek jelentkezését, akik a Turul-kupán, azaz a  mozgáskorlátozottak régiós autós ügyességi versenyén; a Humanitas-kupán, azaz a kerekesszékesek ügyességi versenyén, valamint szkanderben, boccia-ban, darts-ban és íjászatban bizonyíthatják rátermettségüket. Érkeznek versenyzők Pápáról, sőt még Szlovákiából is – mondta Sugár Gabriella, a Léleksegítő Alapítvány kuratóriumának tagja, főszervező.

Az esemény nagyszabású családi program lesz, ahol a különlegességgel élőkre irányul a figyelem. Éppen ezért a legszélesebb körben vonják be az együttműködőket, valamint a hétköznapokban valamilyen nehézséggel élőket. 

Történetek képekben
A Léleksegítő Alapítvány Kék Madár Szülőklubjának néhány tehetséges autizmussal élő kamasz diákja is bemutatkozik. Mini fotókiállítás, montázs és videóvetítés is lesz a Puskin aulájában, amely a Kék Madár tevékenységébe nyújt majd bepillantást, valamint látható lesz, hogy a tehetséges fiatalok milyen eredményeket értek el a vizuális képi megjelenítés, valamint a zenei tudás terén.

A József Attila Könyvtár a fiókkönyvtárban megszervezi nagy sikerű Élő könyvtár programját, ahol autizmussal élővel, mozgáskorlátozottal, transzplantálttal, siket és nagyothallóval, vak- és gyengénlátóval éppúgy lehet beszélgetni, mint egy Down-szindrómás nagyfiú édesanyjával.

A szervezők várnak mindenkit a programra, akik szeretnék jobban megismerni a körülöttük élőket, és szeretnének többet megtudni magukról is. Az esemény szeptember 16-án 9 órakor kezdődik a Puskin Művelődési Házban és környékén, és az együttműködő szervezeteknek köszönhetően megannyi családi program, interaktív játék is lesz. Kora délután pedig kulturális programmal zárul a városi szintű szemléletformáló program.

Mindenkit vár a Lélekemelő Műhely
Különleges színfoltja lesz a programnak a Lélekemelő Műhely, amely a Puskin Művelődési Ház NépmesePontjában kap helyet. Mindenki számára fontos a belső egyensúly, különösen azoknak, akik valamiféle nehézséggel élnek. Ebben próbál segíteni, meglelni a helyes utat ez a műhely.

Lesz hangtálbemutató, illóolaj-varázs, megismerkedhetnek a neurofeedback-technikával, találkozhatnak többek között gyógytestnevelő trénerrel, stílustanácsadóval, masszőrrel is. A szakemberek a lelki egészség megőrzésében nyújtanak majd segítséget. Persze nemcsak a különlegességgel élők számára. A program nyitott, ingyenes, várják az érdeklődőket, családokat, gyerekeket, felnőtteket. Fókuszálva a különlegességgel élőket nevelő családokra, akiknek minden tagjára ráférhet a támogató közeg, egy kis lélekemelő figyelem. A program nyitott és ingyenes, minden érdeklődő számára nyújt majd kellemes és hasznos ismereteket. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában