Összejövetel

2023.12.17. 10:55

Díjakat is átadtak az oroszlányi Rákóczi Szövetség évértékelőjén

Hatalmas érdeklődés kísérte a Rákóczi Szövetség Oroszlányi Szervezete évzáró összejövetelét a Kölcseyben. A rendezvény végén átadták a Pro Probitate – a helytállásért – elismerő okleveleket és a Rákóczi-emlékplaketteket is.

Wágner Zsanett

Nagy Csaba, a Rákóczi Szövetség Oroszlányi Szervezetének elnöke

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Peter

Zsúfolásig megtelt a Kölcsey kamaraterme, ahol nyitányként Simonics László zenetanár szólaltatta meg az ősi kuruc hangszert, a tárogatót. Ezután Nagy Csaba elnök köszöntötte a vendégeket, többek között Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselőt, Lazók Zoltán polgármestert, Rajnai Gábor alpolgármestert, dr. File Beáta jegyzőt és Csáky Csongort, a Rákóczi Szövetség Kárpát-medencei elnökét. 

– 28 évvel ezelőtt, 1995. augusztus 17-én 13 fővel alapítottuk meg a helyi Rákóczi Szövetséget Oroszlányban, mely mára 132 fős, meghatározó közösséggé fejlődött – mondta évértékelő beszédében a városi szervezet vezetője. Az oroszlany.hu beszámolója szerint Nagy Csaba, az elnök ezt követően vetített képes prezentációban mutatta be az idén elvégzett tevékenységüket, majd ismertette a következő évi programtervezetet. 

A számok tükrében kijelenthető, hogy 2023-ban is aktív szerepet vállaltak a társadalmi életben. A 2024-re tervezett 26 programjuk között szerepel – többek között – a doni megemlékezés, a Rákóczi-emléknap, a Felvidékről kitelepítettek emléknapja, a magyar hősök napja, a trianoni megemlékezés, az aradi vértanúk emléknapja, valamint a november 4-i 1956-os megemlékezés. Az összetartás jegyében két hazai kirándulást szerveznek jövőre és tíz alkalommal rendeznek érdekes irodalmi, művészeti, történelmi előadást. 

A beszámolók ismertetése után átadták a Pro Probitate – a helytállásért – elismerő okleveleket és a Rákóczi-emlékplaketteket, melyeket a szervezet érdekében kifejtett tevékenységük elismeréseként Németh Imre alapító tag, valamint a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár vehetett át. 
 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában