Ünnep

2023.12.14. 14:05

Adventi koncertet szerveztek a környei templomban

Adventi koncertet szerveztek Környén, a katolikus templomban. A civil kezdeményezésre megvalósuló eseményen az ünnephez kapcsolódó dallamok csendültek fel helyi csoportok előadásában – számolt be a kornye.hu.

Kemma.hu

Helyi énekegyüttesek is szerepeltek a különleges koncerten

Forrás: kornye.hu

Adventben a várakozás szépsége, feszültsége és öröme együttesen van jelen, és az ünnepi összejöveteleken a gyertyagyújtások alkalmával válik érzékelhetővé. A Környei Németek Baráti Köre és Kultúregyesülete hagyományteremtő szándékkal szervezte meg az ünnepséget advent második vasárnapján – hangzott el a köszöntőkben. 

A műsorban közreműködött a Német Nemzetiségi Dalkör, a Vackor Óvoda és Bölcsőde Kamarakórusa és a Schemlingen Musikanten. 

Advent négy hete arra szolgál, hogy kellőképpen felkészülhessünk lélekben az ünnepre. Az adventnek hangjai, fényei, illata, jelképei vannak. Az advent a karácsonyhoz vezeti az embert, a karácsony pedig egymáshoz vezet bennünket. A hit, a remény, a szeretet és az öröm töltse be szívünket az adventi hetekben – fogalmazott az ünnepi műsor zárásaként Eisenbart Győzőné, az esemény egyik szervezője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában