Hírlevél

2023.12.30. 22:48

A nap legfontosabb hírei egy helyen - 2023.12.30.

Ismét összegyűjöttük a nap legfontosabb híreit.

Kemma.hu

Már 73 éve, hogy a hazai bányászat legsúlyosabb szerencsétlensége történt, amikor 81 bányász lelte halálát Tatabányán, a XII-es aknát érő sújtólégrobbanásban. Előttük tisztelegve szerveztek megemlékezést a városban.

Nemcsak Tatán tilos tűzijátékozni: a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok és valamennyi telephelye környékén tilos a petárda és tűzijáték használata. Ellopták a karácsonyt a sorozattolvaj mocsai Grincsek, őket meg a zsaruk. 

Gál Csabát választotta meg frakcióvezetőnek Tatabánya önkormányzatának Fidesz-KDNP frakciója. Mint ismert: nyáron a volt polgármester, Schmidt Csaba körzetében nyerte meg az időközi választást a közgazdász-képviselő. A kemma podcast-adásában arról beszélgettünk vele, hogy melyek egy frakcióvezető legfontosabb feladatai, milyen tapasztalatokra tett szert az elmúlt időszakban a közgyűlés tagjaként és milyen kihívásokkal szembesült a saját körzetében.

Kiderültek a részletek a pedagógusok béremeléséről: a hároméves bérprogram első lépéseként 2024. január elsejével, 32,2 százalékkal emelkedik a pedagógus átlagbér.

Sokkoló képet osztottak meg a magyar mentők szilveszter előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában