Kemma.hu podcast

2023.12.16. 09:14

A Karácsony négy birodalmába kalauzolja a nézőket a Népház Show Formációs Tánc Egyesület

A Népház Show Formációs Tánc Egyesület az idén hat előadással lepi meg a közönségét. Megelevenedik karácsony négy birodalma, ahová csodálatos ruhában lévő táncosok kísérik el a darab főszereplőjét és a közönséget.

Kemma.hu

A Karácsony négy birodalmába kalauzolják a nézőket

Forrás: Facebook/Show Formáció

Boros Ilona, a Népház Show Formációs Tánc Egyesület vezetője és Juhász Károly, a színház produkciós vezetője adott interjút munkatársunknak a produkcióval kapcsolatban. Mindenek előtt a kiváló együttműködésről szóltak. Hagyománya van már évek óta ennek a gálának, s ilyenkor igazi összefogással varázsolják a csodálatos mesevilágot a nézők elé. A program olyan népszerű, hogy már hat előadáson tapsolhatnak a táncosoknak. 

Az idén a Tatabányai Nagycsaládosok Egyesülete és Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Komárom-Esztergom Megyei Igazgatóság részére a Népház Show Formációs Tánc Egyesület és a Jászai Mari Színház, Népháza közösen 20-20 jegyet ajánlott fel a december 18-i 17:00-kor kezdődő gálára. 

– Fontosnak tartom, hogy segítsünk, hogy merjünk segíteni. S nemcsak ilyenkor, karácsonykor – tette hozzá Boros Ilona.

– A színházhoz méltó, igazi ünnepi ráhangolódásban szívesen vesznek részt a munkatársak, hiszen a gyermekeik is élvezhetik a produkciót – tette hozzá Juhász Károly.

A mostani produkció is meseszép környezetbe röpíti a nézőket. Egy kastélyban játszódik, ahol él egy király a gyermekével. Mióta meghalt a felesége, nem szereti a karácsonyt, ezért ilyenkor csend honol a szobákban. Kislánya azonban lemegy a közeli faluba, és élvezi a csillogást, a vigasságot, amelyet szeretne visszacsempészni a kastélyba is. Meglátogatja a karácsony négy birodalmát, mindenhol egy-egy csoport fogadja, akik boldogan táncolnak. Végül a király is megenyhül, és a kastély népe is ünnepelheti a karácsonyt. 

Az előadásokban az egyesület táncosai szerepelnek. A legkisebbektől a legnagyobbakig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában