Megható

2023.12.04. 20:00

A burokban született Borit Szent Borbála napján köszöntötte a tatabányai kórház

A kislány egy bravúros műtétnek köszönheti az életét. Szülei hálából a Szent Borbála kórházról nevezték el kislányukat.

Kemma.hu

A Szent Borbála kórház közösségi oldalán kívánt sok boldogságot a kis Borinak, aki ma ünnepli névnapját. Mint írták: csodálatos születéstörténetnek voltak tanúi a 2020-ban. A komáromi család többszörösen szerencsének mondható, bár az édesanya kétpetéjű ikerterhessége 19 hetében elvesztette az egyik magzatot, a második baba néhány hétig még élvezte az anyaméh biztonságát. Végül, február nyolcadikán koraszülötten, de burokban egy kislány született.  Szülei a kórház dolgozóinak köszönetet mondva és hálájukat kifejezve, az intézmény névadójáról, Borbáláról nevezték el. A 3 és fél éves, egészséges Bori ma ünnepli névnapját 20 hónapos testvére, Csombor társaságában.

Bori történetéről a Kemma.hu is több alkalommal beszámolt. Édesanyja, Szilágyi-Bogár Henrietta szerint kislánya igai csodababa volt. – Tizenkilenc hetes ikres kismama voltam, mikor elfolyt a magzatvíz. Mire beért velem a mentő a kórházba, a kisfiunkkal megindult a szülés. Bevittek egy szülőszobába, ahol Bardóczy Zsolt főorvos elmagyarázta, hogy sajnos a kisfiút nem lehet megmenteni, de mivel külön burokban van a kislányunk, őt megpróbálják – kezdte a történetüket az anyuka, aki 27 órát feküdt a szülőszobán, hogy megszülje a kisfiút.

– A mi hős kislányunk ott volt a pocakomban, ez tartotta bennem a lelket. Ez a majdnem 12 hét szörnyű volt. Tele volt hullámokkal. Egyszer fenn, egyszer lenn. De inkább lenn. Nagyon nehéz bizonytalanságban élni, főleg, ha a gyerekedről van szó. Nagyon akartuk őt – mesélte az anyuka, akinek nem ez volt az első elvesztett babája. – Mi már egy angyalkát elvesztettünk másfél éve a 9. hétben. Nem fejlődött, nem volt szívhang, így el kellett venni. Már az is egy hatalmas trauma volt. Most pedig megint átélni, úgy, hogy a gyermek már 19 hetes volt és tudtuk, hogy kisfiú. Kegyetlen érzés gyászolni úgy, hogy tudod, még dobog egy szív a tiéd alatt. És nem tudja senki megmondani, hogy ő élni fog-e vagy nem – mondta Henrietta, aki csak arra tudott gondolni a műtét után, hogy kislányának élnie kell, mert még egyszer nem tudná elviselni ezt a fájdalmat.

–  Végül február 8-án este 20 óra 40 perckor 29 hét 5 napra 1480 grammal és 42 centiméterrel megszületett Borbála – mondta büszkén az anyuka, aki élete végéig hálás lesz Bardóczy főorvosnak és az összes orvosnak, szülésznőnek. – Végig tartották bennünk a lelket, és a szülésnél is profik voltak. Nagyon felkészült csapat várta a kisbabát is. Ahogy megszületett, vitték is az inkubátorba. Szülés után három órával a férjemmel együtt lemehettünk, és láthattuk a kislányunkat. Ezt az egészet a férjem nélkül nem tudtam volna végigcsinálni. Végig mellettem volt, mindent megtett. A szülésnél is végig fogta a kezem. A baba jól van, mindennap egyre erősebb lesz. Én biztosan érzem és tudom, hogy a testvére vele van, és vigyáz rá. Egy igazi kis csoda ez a baba. – tette hozzá az édesanya.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában