Burokban született

2023.12.02. 06:55

Ilyen nagyra nőtt a korababa Bori, akit szülei hálából a Szent Borbála kórházról neveztek el

A pici lány ikertestvére meghalt az anyaméhben, de Bori életét megmentették a tatabányai kórház orvosai. Ma már ovis nagylány, aki szívesen segít anyukájának a konyhában.

Goletz-DeáK Viktória

Mint arról korábban beszámoltunk: hálából a tatabányai kórház után kapta a Borbála nevet az a 2020-ban, burokban született kisbaba, akinek méhen belül mentették meg az életét. Az édesanya egy kisfiút és egy kislányt hordott a szíve alatt, ám ikerterhességének a 19. hetében beindult a szülés.

A kisfiút elvesztették, de egy nagyon nehéz műtétnek köszönhetően a kislány életben maradt. Borbála végül 29 hét 5 napra 1480 grammal és 42 centiméterrel született a tatabányai Szent Borbála Kórházban. 

Bori és kisöccse elválaszthatatlanok
Bori és kisöccse elválaszthatatlanok
Forrás: beküldött

A kislány azonnal a koraszülött osztályra került. A csöpp kis test szinte elveszett a hatalmasnak tűnő inkubátorban, édesanyja mellette töltött minden percet, amit csak lehetett. Mára Borbála igazi kis cserfes óvodás lett, akinek egy öccse is született, akivel nagyon szeretik egymást. 

. Ma már ovis nagylány, aki szívesen segít anyukájának a konyhában.  Bori
Bori már ovis nagylány
Forrás: beküldött

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában