MÁV

2023.11.02. 14:00

Vonatozók, figyelem! Karbantartás lesz a Déli pályaudvaron a hétvégén, emiatt változik a menetrend

A hétvégén szünetel a vonatforgalom a Déliben.

Kemma.hu

November első hétvégéjén a Déli pályaudvaron komplex karbantartást végeznek. A korlátozás miatt szombaton és vasárnap szünetel a vonatforgalom az állomáson, a vonatok nagyrésze a Déli pályaudvar helyett Budapest-Kelenföldre érkezik és onnan indul a vidéki, elővárosi célállomások felé. A munkálatok nappal és éjszaka is zajjal járnak majd, ezért a vasúttársaság a pályaudvar környékén lakók türelmét és megértését kéri – közölte a MÁV.

Ezek alapján a Budapest-Tatabánya-Győr vonalon:

  • A győri fővonalon zajló felújítás miatt érvényes ideiglenes közlekedési rendben a Déli pályaudvar hétvégi lezárása csak az S10-es elővárosi vonatok közlekedésében hoz újabb változást.
  • Szombaton és vasárnap az S10-es vonatok – néhány éjszakai indulást kivéve – Budapest-Kelenföld és Biatorbágy között járnak.
    Pótlóbusz közlekedik szombatra és vasárnapra virradó éjszaka a Déli pályaudvartól egészen Tatabányáig: 0:13-kor (4840), 1:58-kor (4830), 3:16-kor (4860)
  • Péntek este a Biatorbágyról 23:08-kor induló S10-es vonat (4951) is már csak Kelenföldig közlekedik.

Mint arról korábban beszámoltunk, újabb fázisába léptek a munkálatok Szárliget és Biatorbágy között, amely mindkét vágányt érinti. A munkálatok miatt Komárom és Székesfehérvár között is pótlóbuszok közlekednek.

A győri fővonalon teljesen megszűnt a vonatközlekedés Szárliget és Biatorbágy között, valamint éjszakánként Szárliget és Budaörs között. Ez az időszak egészen november 17-ig, azaz még két hétig biztosan kitart. Ebben az időszakban az utasok kizárólag pótlóbuszokkal tudnak közlekedni. Mint írták, a hosszabb közúti menetidők miatt a távolsági és nemzetközi vonatokkal utazóknak 45-60 perccel, az elővárosban utazóknak 10-30 perccel hosszabb eljutási idővel érdemes számolni.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában