Csodák

2023.11.18. 18:14

Videó, fotók: hatalmas LEGO-kiállítás ejtett ámulatba kicsiket és nagyokat Tatabányán

Időben és térben is nagy utazáson vehetett részt az, aki a hétvégén ellátogatott a Puskin Művelődési Házba. Legoból készült egyedi alkotásokból nyílt kiállítás, ahol nemcsak a szemet gyönyörködtető képződményeket lehetett megcsodálni: aki akarta, akár egy gombnyomással elindíthatott egy vonatot, vagy egy óriáskereket a forgatag közepén.

Kemma.hu

Modern városrészlet elevenedett meg a színpadon

Forrás: 24 Óra

Fotó: H. B.

A nagyterem és a színpad is megannyi érdekes titkot rejtett: modern városrészletek, mesés és történelmi témák, villogó, fénylő, mozgó részletek, amelyek a gyerekek mellett a felnőtteket is elkápráztatták. A Puskin Művelődési Házban már a korábbi években is járt a két legógyűjtő, Felkl János és Falusi Zoltán, akik Szekszárdról és Kiskunhalasról érkeztek. Ezúttal is úgy készültek, hogy a lebilincselő látványosságokon túl, ha valaki szeretné, ki is tudja próbálni a legózást is. Egy-egy asztalnál ugyanis játszani is lehetett. A többi viszont szigorúan a szemeknek szólt, amelyek alig tudták befogadni a sok színes kockából felépített városok látványát. 

Volt itt vidámpark, természetesen működő óráiskerékkel, a LEGO- CITY-t körbeölelte a vasúti hálózat, ahol fáradhatatlanul rótta a köröket egy piros kisvonat. De megelevenedett a dzsungel, amelynek kapcsán a híres meséről is meg lehetett tudni egy kis tájékoztató táblácskát olvasva néhány érdekességet, ahogy az őskori emberről is. Hatalmas üvegpaloták, több sávos utak jellemezték a következő asztalt, ahol még egy helikopter leszálló is épült egy kórház tetején.

Megelevenedett egy barokk belváros Felső-Ausztriából, egy hatalmas tengerparti csúszda mellett az utolsó mohikán sorakoztatta fel csapatát. Láthattunk gyönyörű autó-modelleket is legókból, gigantikus házakat, amelyek ablakain át a belső terek aprólékos kidolgozása is jól látható. Minden apró pici kocka a helyén volt, és csodás élményt nyújtott kicsiknek és nagyoknak.

Felkl János elmondta: gyermekkorától nagy kedvence a legóépítés. Még arra is emlékszik, hogy az első egy kastélyos készlet volt. Azóta is szereti a középkor és a kastélyok témáját. A kiállításon látható építményeket ők alkották, s nagyon ügyeltek az interaktivitásra is, valamint arra, hogy legyenek olyan asztalok, ahol együtt játszhat a család.

– Ezekből az építményekből csak egy van a világon – hangsúlyozta. Hozzátett: már az építésnél ügyelnek arra, hogy szállíthatóak és szétszedhetőek, összeilleszthetőek legyenek. Így is két teherautóban férnek csak el. Azt is megtudtuk: ma már egyszerűbb különleges, egyedi témákat megalkotni, mint évtizedekkel ezelőtt. Sok kész sablon segíti az építőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában