Biztonságosan

2023.11.01. 09:36

Újabb okoszebrákat adtak át Tatán

Újabb okos gyalogátkelőhelyek létesültek Tatán városszerte - számolt be róla a tata.hu

Kemma.hu

A Gesztenyefasorban, az óvoda közelében is elkészült az okos zebra

Fotó: tata.hu

A tavaly decemberben átadott, a Kapucinus templomot az Országgyűlés térrel összekötő intelligens zebra után most három helyszínen alakítottak ki az önkormányzat megbízásából biztonságos átkelőket.

A Gesztenye fasor és Zsigmond utca valamint a Kocsi utca és a Nagykert utca kereszteződéseinél, illetve a Vértesszőlősi út mentén lévő zöld parkolónál kialakításra kerülő okos, nyomógombbal is ellátott napelemes gyalogátkelőhelyekre figyelmeztető sárga villogó telepítését október 30-án végezték a szakemberek. A helyszínek kiválasztásakor fontos szempont volt, hogy olyan átkelőhelyek mellé kerüljön az okos eszköz, ahol valamilyen oktatási intézmény, vagy sokak által látogatott turisztikai központ van a közelben, ezek biztonságos megközelítéséhez nyújt nagy segítséget az eszköz. Fontos volt továbbá, hogy az adott helyszíneken a napfény megfelelő módon, kellő időben és minőségben érje a napelemmel felszerelt eszközöket.

A kihelyezett rendszerek szenzorai azonnal érzékelik, ha egy gyalogos az átkelőhelyre lép, és ezt külön fényjelzéssel jelzik is az arra közlekedő autósoknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában