Ezt kell tudni

2023.11.10. 14:44

Új programmal készülnek a Tatai Vadlúd Sokadalmon

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Ifjúsági Tagozata madármegfigyelő sétákat szervez kezdőknek és haladóknak.

Kemma.hu

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Ifjúsági Tagozatának közösségi oldalán számoltak be arról, hogy új programmal készülnek az idei Vadlúd Sokadalmon. 

Mint írták: a fesztivál november 25-én szombaton lesz, de az érdeklődők számára, mint minden évben érdekes madaras tematikájú előadásokat tartanak már péntek este. A Sokadalmon minden évben jelen van a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület. Tavaly pedig az ifjúsági tagozat lehetett az egyik díszvendége a fesztiválnak. 

Idén pedig a fiatalok most egy új programmal készülnek az érdeklődők számára: „Hogyan madarásszunk, mit használjunk? Madármegfigyelő séta kezdő és haladó madarászoknak az MME Ifjúsági Tagozattal” címmel madármegfigyelő túrákat fognak indítani 2 alkalommal a nap során. 

– Reggel kilenc órakor két különböző nehézségű túrát kezdünk majd. Lehetőség lesz egy órát velünk madarászni, valamint csatlakozni tudtok majd a nagyjából háromórás tókerülésre is. Délután egy órakor pedig ismét elindítjuk az egy óra hosszú madarászatunkat. A találkozó mindegyik alkalommal a madárgyűrűző standnál lesz! Reméljük Te is velünk tartasz majd! A Tatati Vadlúd Sokadalom során a rengeteg érdekes program közül válogathattok majd, ne hagyjátok ki az érdekes előadásokat az 50 éves Hortobágyi Nemzeti Parkról és a 30 éves Hortobágyi Természetvédelmi Egyesületről, csatlakozzatok a Harkályvédelmi Szakosztály remek túrájához, nézzétek a teleszkópbokorban a ki- és behúzó vadludakat – sorolták a programokat a posztban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában