Átadták

2023.11.08. 17:45

Tatán tartotta a Dunántúli Református Egyházkerület a díjátadó ünnepségét

A tatai református templomban adták át a Pro Pannonia Reformata díjat.

Kemma.hu

Tatán adták át a Pro Pannonia Reformata díjat a közelmúltban. A Dunántúli Református Egyházkerület honlapján számoltak be arról, hogy júniusi körmendi közgyűlésükön határoztak arról, hogy idén Dr. Vladár Gábor teológiai professzornak, egyetemi tanárnak adományozzák a Pro Pannonia Reformata díjat. Dr. Vladár Gábor az 1998-ban újraindult Pápai Református Teológiai Akadémia első dékánja, majd rektora, volt soproni lelkipásztor.  A díjazottat Steinbach József püspök méltatta. 

– Áldjuk az Urat dr. Vladár Gábor rektor úrért, szolgatársunkért, aki bibliai értelemben szentként végezte a rá bízott szolgálatot, a Krisztus testének építését, gyülekezetében, a Pápai Teológián, az egész Dunántúlon és Református Anyaszentegyházunkban. Elhívásában, felkészültségében, tudásában és odaszánásában, ugyanakkor józanságában, ízig-vérig reformátusságában és dunántúliságában kiformálódott Jézus Krisztus, valamint az Ő egyetemes evangéliuma, a nagykorúság, a teljességre vezető úton – mondta a püspök.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában