Márton nap

2023.11.14. 13:46

Szívükben vitték haza a lámpások melegét Vértessomlón

Nem kedvezett az időjárás a Német Nemzetiségi Óvoda és Bölcsőde Márton napi ünnepségének. A felvonulás elmaradt, így a tornateremben várták a vendégeket - adta hírül a vertessomlo.hu.

Kemma.hu

Sokan vettek részt a programon

Forrás: vertessomlo.hu

Az érkezőket Könyvesné Beutl Anita óvodavezető köszöntötte, s idézte fel Szent Márton legendáját. A római császár katonájaként szolgáló Márton egy különösen hideg téli estén francia honban lovagolva megosztotta meleg köpenyét egy nélkülöző koldussal. Jóságáról és irgalmasságáról még életében legendák keringtek. Egy éjjel álmában Jézust látta. Ettől fogva nem a hadsereget, hanem Istent szolgálta. Később püspökké szentelték.

Szent Márton története elevenedett meg a nagycsoportos gyerekek előadásában is, a Márton napi énekeket pedig muzsikaszó is kísérte Bőhm Gergely harmonika és Könyves Norbert trombitajátékának köszönhetően. Következett az ízletes vendéglátás forró teával, lilahagymás libazsíros kenyérrel.

A résztvevők mosolyát látva egyértelmű volt: a Márton napi lámpások fényének melegét mindenki a szívében vitte haza. 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában