Idősek napja

2023.11.03. 18:27

Szépkorúakat köszöntöttek Hántán

Kisbér önkormányzata, valamint a Wass Albert Művelődési Központ az Idősek világnapját ünnepelte Hántán. Az eseményen elsőként Kele Márta, a Wass Albert Művelődési Központ és Városi Könyvtár igazgatója köszöntötte a szépkorúakat.

Kemma.hu

Időseit köszöntötte a bakonyaljai település

Forrás: Kisbéri Polgármesteri Hivatal/Facebook

– Nagy öröm látni, a sok ismerős arcot, és hogy ilyen sokan elfogadták a meghívásunkat, és éltek a lehetőséggel, hogy egy kellemes, felhőtlen délutánt töltsenek velünk. Ezen az estén Önökhöz szólunk, Önöket köszöntjük, kifejezve hálánkat, hogy tudásukkal, tapasztalatukkal, bátorításukkal, derűsen, sokszor csendesen, ugyanakkor nagy türelemmel, és lelkesen segítenek, velünk vannak. Isten éltesse és tartsa meg mindnyájukat! – fogalmazott Kele Márta, a Wass Albert Művelődési Központ és Városi Könyvtár igazgatója.

A megható sorok után Sinkovicz Zoltán, Kisbér város polgármestere is köszöntötte a megjelenteket, bizonyságát adva annak a szeretetnek, amellyel együtt élnek a különböző generációk, és annak a tiszteletnek, amellyel az idősekre gondolnak és tekintenek Kisbéren. Beszédében hangsúlyozta, hogy a szeretetük, a törődésük, az egymásra való odafigyelésük nem csupán erre az egy napra vonatkozik. Nem felejtik el azt a szüntelen, feléjük áradó figyelmet, gondoskodást, amit kaptak a bölcsőből való első felsírásuk óta. Ők is igyekeznek tovább adni gyermekeiknek azt a féltő gondoskodást, azokat a jó szavakat, és példamutató cselekedeteket, amelyeket szüleiktől, nagyszüleiktől, az idősebb generációktól láttak és kaptak. Köszöntője végén azt kívánta, hogy ne múljon el egyetlen napjuk sem szeretet, megbecsülés, odafigyelés nélkül, amelyhez jó egészséget, erőt, hitet, kitartást és jó kedvet kívánt – olvasható a Polgármesteri Hivatal hivatalos közösségi oldalán.

A köszöntőket követően a Gyöngyszem Óvoda Hántai csoportjának gyermekei egy műsorral lepték meg a szépkorúakat Pisuth Tímea óvónő és Szabó Andrea pedagógiai asszisztens vezetésével, amelyet hatalmas tapssal köszöntek meg a vendégek.

A hagyományoknak megfelelően a legidősebb hölgyet és urat külön köszöntötték, így a 93 esztendős Zsargó Lászlóné, és a 82 éves Szalai Lászlót.

A hántai Nagy Józsefné egy Sík Sándor verssel üdvözölte a megjelenteket, majd a jelenlévő szépkorúak nevében megköszönte, hogy az idén is gondoltak a hántai idősekre.

A beszédeket és műsorokat követően közösen elfogyasztottak egy finom vacsorát, amelyről a Petőfi Sándor Általános Iskola konyhás asszonyai gondoskodtak.

Az est további hangulatát a kerékteleki Pótkerék Együttes fokozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában