Emlékezés

2023.11.26. 10:27

Síremléket állítottak Tata szobrászművészének emlékére

A 2021-ben elhunyt Nagy János szobrászművészre, a Magyar Művészeti Akadémia tagjára emlékeztek Tata Város Önkormányzata és a Kuny Domokos Múzeum szervezésében

Goletz-DeáK Viktória

Az eseményről Tata közösségi oldalán számoltak be. Mint írták: a város, a művész életútja előtt egy síremlék felállításával tiszteleg, a síremlék ünnepélyes felavatására november 25-én került sor az Almási úti temetőben, majd ezt követően a Tatai Várban, Nagy János időszaki kiállításának terében emlékeztek a művészre és életútjára. A síremlék avatásán Michl József polgármester is részt vett.

– A Pintér Balázs szobrász tervei alapján készült kőre a művész feltámadt Krisztusról alkotott műve került, Nagy János akarata szerint. Nagy János ezen alkotása figyelmeztessen minket mindig arra: ahhoz, hogy előre tudjunk nézni, először fölfelé kell tekinteni és abból erőt kell gyűjteni. Csak úgy van esélyünk megküzdeni a világ nehézségeivel és megvívni a napi harcainkat, ha van olyan kapaszkodó, melyben Nagy János is mélyen hitt - mondta a városvezető. Kiemelte: Tata  nemcsak azzal tiszteleg emléke előtt, hogy egy síremléket állítottunk, hanem azzal is, hogy örökre befogadva az alkotásait egy állandó kiállításban mutatjuk majd meg mindazt a kincset, amit ránk hagyott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában