Odafigyelés

2023.11.16. 07:13

Mindent elárultak a gondosórákról a tatabányai időseknek +fotók

A Puskin Művelődési Ház adott otthont a Gondosórával kapcsolatos tájékoztatónak november 15-én, szerdán.

Kemma.hu

Az eszköz nagy segítség lehet a bajban

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

Szücsné Posztovics Ilona polgármester nyitóbeszéde után dr. Juhász Roland, a Gondosóráért felelős társaság ügyvezetője tartott előadást, aki lapunknak kiemelte:

– Ez egy Európában egyedülálló jóléti szolgáltatás. Most már büszkén mondhatom, hogy elértük a háromszázötvenezredik regisztrálót, tehát tényleg nagyon komoly érdeklődés van a Gondosóra program iránt. Ennek a népszerűsítő kampánynak a része az, hogy megyei jogú városokat, valamint minél több települést igyekszünk személyesen is felkeresni, hogy információt adjunk egyrészt a programról, továbbá, hogy beszámoljunk a sikerekről és a lehetőségekről.

A Gondosórát minden hatvanöt év feletti magyar állampolgár ingyenesen igényelheti. Az eszköz a felhasználót összeköti az éjjel-nappal az egész országból elérhető diszpécserszolgálattal. Fontos, hogy a készülékeket minden esetben a Magyar Posta logisztikai szolgálata kézbesíti. Magyarország Kormánya fontos feladatának tekinti, hogy gondoskodjon idős honfitársainkról, ezért indította ezt a programot 2022 tavaszán.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában