Bérlettel, jeggyel

2023.11.03. 15:59

Már biztos, hogy lesz korcsolyapálya Oroszlányban. Az uszodáról is tárgyaltak a képviselők

A képviselők a legutóbbi tárgyaláson támogatták a napirendi pontot, kivéve Szanyi Gábort, aki érdeklődött a konkrét cégigények felől, választ azonban nem kapott kérdésére. Mint azt már korábban megszavazták a képviselők, a Csobbanó Uszoda két év után újra kinyitja kapuit a vendégek előtt 2024-ben, a pontos dátum azonban továbbra is kérdéses.

Wágner Zsanett

Az uszoda, mint sportlétesítmény tulajdonosa, az önkormányzat, kérte a várható hasznosítási bevételek és a felmerülő költségek kimutatását. Gyuga Mihály József (Fidesz-KDNP) a környező településeken működő uszodák díjtételei után érdeklődött, szerinte azok segítségével lehet kalkulálni a belépőkkel. Kontschán Flórián Jenő (OLPK) jelezte, hogy az ilyen bizonytalanságok miatt kérték negyedévente az uszoda működtetésével kapcsolatos pénzügyi kontrollt. Németh Gábor, az Oroszlányi Ingatlanhasznosító Zrt. (OIH) vezérigazgatója beszámolt az intézmény kihasználtságáról: strand nélkül havonta átlagosan 3400 látogató volt az uszodában, ahol általános iskolai úszásoktatást is tartottak.

Kiderült, hogy az előkészítési munkálatokra 25 millió forint plusz áfát biztosított az önkormányzat. Az OIH Zrt. havonta 1,8 milliót, azaz éves szinten 21 millió 600 ezer forintot különít el a hasznosításra. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint az uszoda várhatóan 213 millió forintból, havi lebontásban 17 millió 750 ezer forintból üzemel majd.

Az azonban már biztos, hogy lesz korcsolyapálya az adventi időszakban az oroszlányi Szent Borbála téren. A pálya minden nap 16 és 20 óra között tart majd nyitva. Az is kiderült, hogy az önkormányzat limitált darabszámban különít el bérleteket, összesen 17-et, az ipari parki cégek dolgozóinak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában