Közös lövészet

2023.11.24. 19:48

Látványos videón a tatai és az olasz katonák lőgyakorlata

A tatai dandár honvédei és az olasz katonák közös lövészetet tartottak.

Goletz-DeáK Viktória

Nicola Zanelli altábornagy, a NATO Szövetséges Szárazföldi Parancsnokság parancsnokhelyettese is megtekintette a NATO Előretolt Szárazföldi Többnemzeti Harccsoport magyar és olasz katonáinak közös lövészetét Hajdúhadházon – írta a honvedelem.hu. Az Adaptive Hussars 2023 többnemzeti országos gyakorlat a Magyar Honvédség felkészültségének ellenőrzése mellett lehetőséget nyújt a NATO együttműködés mélyítésére, és integrálja a szövetséges partnereket az ország védelmi terveibe. A nemzetközi program részeként az MH Klapka György 1. Páncélosdandár honvédei, valamint az olasz ejtőernyős katonák szakharcászati foglalkozáson vettek részt, ahol éleslövészetet is végrehajtottak.

A magyar és az olasz katonák a szakaszszintű lőgyakorlaton megismerik egymás képességeit. A feladatvégrehajtás napnyugta után sem ér véget: harckocsizóink, illetve a légierővel együttműködve a felderítőink is egész éjszaka gyakorolnak

– mondta a közös foglalkozásról Bánfalvi Gergely őrnagy, a harccsoport parancsnokhelyettese.

Mint arról korábban beszámoltunk:  az MH Böszörményi Géza Csapatgyakorlótér Újmajor tábor adott otthont az ADAPTIVE HUSSARS 2023 gyakorlat egyik NATO elemének, a többnemzeti zászlóalj harccsoportnak. A lövész és a harckocsi század harcalaki foglalkozásokat tartott, illetve a rendszeresített fegyverzet-technikai eszközeit mérte be, a török század pedig - a horvát egység vezetésével - elméleti és gyakorlati képzéssel készült a tábor őrzés-védelmére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában