Felújítás

2023.11.03. 18:06

Kívül-belül megszépült a tatabányai Benedek Elek Óvoda +fotók

November 6., hétfőtől ismét gyermekzsivajtól lesz hangos a tatabányai Benedek Elek Óvoda. Az elmúlt másfél év nehézségei egyre halványulnak majd a megújított intézményben. Ezekről is beszélt Fátrai Zsuzsanna óvodavezető az ünnepi pillanatban, ahol a város vezetői mellett jelen voltak a kivitelezők, és az itt dolgozók.

Kemma.hu

Hétfőtől már az új épületben várják a gyerekeket

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

A Benedek Elek Óvodába 190 gyermek jár, nyolc csoporttal működnek. A kicsik és az őket gondozók másfél év után vehetik újra birtokba a tatabányai intézményt. Fátrai Zsuzsanna óvodavezető az átadó ünnepségen beszélt arról, hogy 2022. nyarától mostanáig, a visszaköltözésig mennyi minden történt. A beruházás megindulása után derült fény még több olyan problémára, amely végül azt eredményezte, hogy nemcsak energetikailag újulhatott meg, hanem a villany-, és a vízvezetékhálózat is.

A felújítás hosszú időszakában három helyen működött az óvoda. A leginkább embert próbáló az utóbbi három hónap volt, hiszen a gyerekek gondozása, nevelése mellett a költözéssel járó nehézségekkel is meg kellett birkózniuk. Naponta 12-14 órákat dolgoztak, hogy november 6-ától a régi-új óvodába jöhessenek vissza a gyerekek.

Fátrai Zsuzsanna  kiemelte azoknak a munkáját, akik fáradságot és pénzt nem kímélve álltak melléjük, s a felújítás során tapasztalt nehézségeken segítették át őket. A vállalkozók, a szülők, a munkatársak példás összefogása jellemezte az elmúlt időszakot - hangsúlyozta Fátra Zsuzsanna. 

Szücsné Posztovics Ilona polgármester az eseményen megköszönte a sok munkát, s bejelentette: udvarrendezéssel folytatódik az óvoda megújítása. Lászlóné Szabó Hajnalka nyugdíjas pszichológus felelevenítette az egykori Ságvári ovi néhány pillanatát, majd Vanyó Miklós, a kivitelező Polip 2001 Kft. vezetője ajándékozta meg a csoportokat. Gál Csaba, a városrész önkormányzati képviselője pohárköszöntője után vágták át a szalagot, majd kísérték körbe a vendégeket. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában