Saccolj!

2023.11.11. 07:21

Játékra hív a Tatai Vadlúd Sokadalom: tippeld meg, hogy hány vadlúd lesz az Öreg-tavon!

Bárki megtippelheti a különböző vízimadarak számát az Öreg-tavon és a környékén. Érdemes beszállni a játékba!

Goletz-DeáK Viktória

Tatai Vadlúd Sokadalom közösségi oldalán számoltak be arról, hogy újra meghirdetik a vadlúd tippversenyt. Mint írták: a szervezők, természetvédelmi szakemberek, minden évben izgatottan várják a vadlúd szezont. Minden évben ugyanarra a kérdésekre keresik izgatottan a választ: idén vajon hány vadlúd lesz a tatai Öreg-tavon és a Ramsari területen? Fokozottan védett lúd fajainknak hány egyede bukkan fel? 

A felhívás hozzászállásában ugyanis bárki megteheti tippjeit az alábbi négy kérdésre: mennyi lesz a maximális vadlúdszám a tatai Öreg-tavon, vetési és tundra ludak együttes maximális egyedszáma a Tatai Tavak Ramsari Területen,  vörösnyakú ludak maximális egyedszáma a Tatai Tavak Ramsari Területen. Illetve a kis lilik maximális egyedszáma a Tatai Tavak Ramsari Területen. 

Hozzátették: a maximális egyedszám az egy időpontban az adott területen tartózkodó ludak számának maximumát jelenti. A tippeket november 6-15 várják. Az egyes kategóriák a végleges számhoz való legközelebbi tippjének megíróit vadlúd sokadalom ajándékcsomaggal jutalmazzák. Eredményhirdetés: december 24.

A madarászok még egy kis segítséget is adtak a tippeléshez: eddig 65 ezer 500 példány lúd volt a maximum egyedszám az Öreg-tavon, maximum 51 példány vörösnyakú lúd volt egy időpontban a Tatai Tavak Ramsari Területen, illetve maximum 12 példány kis liliket számoltak a szakemberek egy időben a területen. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában