Úszás

2023.11.09. 11:09

Indulhat az úszásoktatás a tatai gyerekeknek, ám nem mindenkinek +videó

28-29 fokos víz várja a gyerekeket a tatai tanuszodában. Azonban nem minden iskola tudott élni a lehetőséggel.

Goletz-DeáK Viktória

Kellemes lesz idén a víz hőmérséklete

Forrás: tata.hu

Tata város közösségi oldalán kitett videóban mutatja meg Michl József polgármester, hogy a Kőkúti Általános Iskola tanuszodájában kellemes 28-29 fokos víz várja a gyerekeket. Mint mondta: az órarend már elkészült, összeálltak a csapatok. Mintegy negyven csoportnak lesz oktatás már az első héten, ami azt jelenti, hogy tele lesz a tanuszoda, annak ellenére, hogy a tankerület idén nem támogatja az uszásoktatást. 

Mint arról korábban beszámoltunk: a szeptemberi testületi ülésen döntöttek a képviselők a tanuszoda újra nyitásáról, amit a koronavírus ideje alatt kénytelenek voltak bezárni, majd az energiaválság miatt döntöttek az üzemelés szüneteltetéséről. Mivel a tankerület nem támogatja az uszásoktatást és a város nem tudja egyedül finanszírozni, a képviselők úgy döntöttek, hogy a szülőktől ezer forintos hozzájárulást kérnek alkalmanként, hogy a gyerekeik úszásoktatásra járhassanak. 

A polgármester korábban arról is beszélt, hogy felmérték a helyi iskolákban és óvodákban, hogy hányan szeretnék így is igénybe venni a lehetőséget, amire mintegy ötszázan jeleztek vissza. Illetve elmondta, hogy térítési díjért a környékbeli intézményeknek is biztosítják a lehetőséget. 

Azonban több szülőtől is úgy tudjuk, hogy nem minden tatai intézmény tudott, vagy akart élni a lehetőséggel. Ugyanis ahhoz, hogy egy teljes osztály elmehessen az oktatásra, minden szülőnek vállalnia kellene a díjfizetést. Azonban ezt nem tudja az intézmény garantálni. A már meglévő órarenden is változtatniuk kellene. Ugyanis akik messzebbről, busszal, vagy gyalog érkeznének a tanuszodába, azoknak az utazást és az öltözést is bele kell számolni az idejükbe. Így a jelenlegi, már több, mint 2 hónapja működő órarendet minden osztály és évfolyam számára módosítani kellene, ami hatalmas feladat, főleg tanév közben. Ezért több oktatási intézmény is úgy döntött, hogy legkorábban csak a jövő tanévben csatlakozik az uszásoktatáshoz. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában