Testületi

2023.10.25. 13:49

Novemberben nyílik a tanuszoda, tovább épülhet az újhegyi vízvezeték Tatán

Az októberi testületi ülésen 10 napirendi pontot tárgyaltak a képviselők. Ezúttal mindent vita nélkül elfogadtak.

Kemma.hu

10 pontot tárgyaltak a tatai testületi ülésen

Forrás: 24 Óra

Fotó: Goletz-Deák Viktória

Október utolsó szerdáján is összeültek Tata képviselői, hogy döntést hozzanak a várost érintő ügyekben. Ezúttal csupán 10 pontról kellett döntést hozniuk, amik között így is akadt bőven érdekes kérdés. 

Az egyik ilyen a tatai felszín alatti vizek aktuális állapotáról szóló tájékoztató volt. Michl József, Tata polgármestere elmondta, hogy már több hónapja, minden hónapban készül egy anyag, ami a felszín alatti és a felszíni vizekkel foglalkozik. Ezeknek az előterjesztéseknek az a célja, hogy figyelemmel kövessük, a város mit tesz a vizeinkért.

– Szeretnénk rendszeresen pontos és egyértelmű, szakemberek által végzett mérésekről beszámolni. Jó hír, hogy elkezdett növekedni a karsztvíz szintje a város alatt. 85 millimétert mértek az év első felében a beszivárgást illetően, ez a korábbi években minimális, vagy nulla volt. Ez okozta, hogy visszasüllyedt a karsztvíz szintje a városban. De ez most jó irányban változik – mondta a polgármester kiemelve, hogy különösen jó példa erre a Fényesen a katonai medence, ahonnan naponta 11 ezer köbméter víz jön ki. Az előterjesztés része volt az Újhegybe tervezett ivóvíz fejlesztés is. 

– Elindulhat az ivóvíz új szakaszának az építése is a Hársfa, illetve a Szőlősor utcában. A vízjogi engedély kiadására várunk. Egy szakasz engedélye már megérkezett, így egy ivóvíz kutat már ki tudtunk alakítani az Orbán szobornál. Innen fogjuk majd tovább vinni a vezetéket – árulta el a polgármester. 

Megnyílhat a tanuszoda
A városvezető azt is elmondta, hogy a képviselők döntése szerint november 6.-tól újra várja a tanuszoda a gyerekeket. Mivel a tankerület jelenleg nem támogatja az uszoda fenntartását, így az önkormányzat egy kedvezményes bérleti díjjal bocsájtja a csoportok rendelkezésére azt. A tatai köznevelési intézményeknek óránként nettó 20 ezer forint, míg a nem tataiaknak nettó 30 ezer forintba kerül majd az uszoda bérlése. Michl József kiemelte, hogy az uszoda teljes éves költsége mintegy 50 millió forint, amit egyedül nem tud a város kifizetni. Hozzátette: eddig mintegy 500 szülő jelezte vissza, hogy gyermekeik szeretnének úszásoktatásra járni. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában