Kőkúti tanuszoda

2023.09.27. 15:44

Ismét megnyithat a tatai tanuszoda az ovisok és iskolások számára

A szabadstrandra még várni kell, de újra megnyithat a tanuszoda Tatán. Többek között erről is szó volt a szerdai testületi ülésen.

Kemma.hu

A tanuszodát a koronavírus ideje alatt kellett bezárni, majd az energiaválság miatt az üzemelése szüneteltet

Forrás: tata.hu/Facebook

A nyári szünet után megtartották az első testületi ülést Tatán. A napirendi pontokon túl Michl József polgármester egy olyan témát is érintett, ami sok kisgyermekes családot érdekel. Ez pedig a helyi Kőkúti Általános Iskola tanuszodájának újranyitása. Mint mondta: a tanuszodát a koronavírus ideje alatt kénytelenek voltak bezárni, majd az energiaválság miatt döntöttek az üzemelés szüneteltetéséről. Azonban eljött az idő, hogy felülvizsgálják a lehetőségeket. Sajnos a tankerület nem járult hozzá semennyivel a tatai úszásoktatás fenntartásához, pedig az iskolai tanrend szerint bizonyos osztályoknál biztosítani kellene az úszásoktatást.

Jelenleg a megyében Komáromot kivéve sehol sincsen iskolarendszerű úszásoktatás. Komárom ugyanis bekerült az Úszó Nemzet Programba, ahol az utaztatástól kezdve a fürdőruhákon keresztül mindent finanszíroznak. Ehhez a programhoz egyébként Tata is szeretne csatlakozni a következő tanévben. 

– Végül az iskolák, óvodák és a tankerülettel való egyeztetésekkel oda jutottunk, hogy az idei esztendőben vegyes megoldást szeretnénk. A szülőktől tanórai ellátásban nem kérhetünk pénzt, de tanórán kívül tudnánk délutánonként úszást oktatni. Arra jutottunk, hogy az ezer forintos alkalmankénti ár az az összeg, amelyet a szülők tudnak vállalni. Ez hetente egy órát jelentene, ami havonta négyezer forintba kerülne a családnak. Jelenleg is zajlik az óvodákban és az iskolákban az igényfelmérés – árulta el a városvezető, aki hozzátette: akár babaúszáshoz is tudnak biztosítani időpontot az úszodában. 

Még várni kell a strandra
A polgármester a testületi ülés végén képviselői kérdésre elmondta, hogy se az illemhelyek üzemeltetésére, se az Öreg-tó partján tervezett szabadstrand kialakítására és üzemeltetésére nem érkezet be pályázat, így ezek megvalósítása még várat magára. Mint arról beszámoltunk: a strandot a Tópart sétány Építők parkja utáni részén szeretnék kialakítani. A strand területe 4500 négyzetméter lenne, itt kerülnének kialakításra az üzemeléshez szükséges  kiszolgáló létesítmények.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában