Munkafolyamat

2023.11.15. 20:40

Félidőnél a tatai Fazekas és Kálvária utca kereszteződésének felújítása

Szépen halad a Fazekas utca - Kálvária utca kereszteződésének fejlesztése. Decemberre készülhet el.

Kemma.hu

Tata közösségi oldalán számoltak be arról, hogy zajlik a munka a Fazekas utca – Kálvária utca találkozásánál, ahol az önkormányzat megbízásából építik át a csomópontot. A fejlesztés nyomán a helyszínen a gyalogosok a járdával egy szintbe emelt burkolaton kelhetnek majd át az úton, a burkolatba prizmákat építenek és a közvilágítást is fejlesztik, így a csomópont jóval biztonságosabbá válik majd.

Mint arról korábban beszámoltunk: egy hónapos útlezárásra számíthatnak az autósok Tatán. A munkálatokat október 31-én, kedden kezdődtek és várhatóan decemberre fejeződnek be, azonban addig az érintett csomópontot a gépjárműforgalom elől teljes mértékben lezárják. A csomópont gyalogosan átjárható marad a teljes kivitelezési időszak alatt.

A II. János Pál pápa téren a templom mögötti parkolók továbbra is használhatók. A parkolót a Fazekas utcán keresztül  lehet közelíteni. A Fazekas utca Kőfaragó ház előtti szakaszára a Fekete út felől lehet behajtani, kihajtani pedig az alsó ágon.

A Kálvária utca zsákutca lesz, a Tanoda tér, illetve Hullám utca felől lehet megközelíteni az ingatlanokat. A Kálvária utca alsó szakasza felfelé lesz egyirányú, a Hullám utca párhuzamos szakaszán lehet eljutni a lezáráshoz közeli ingatlanokhoz, így a Hajnalcsillag Óvodához. A Kocsi utca felől a Kálvária utca a Fazekas Iskola sarkánál van lezárva.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában