Átépítés

2023.10.28. 07:52

Egy hónapos útlezárásra számíthatnak az autósok Tatán - régen várt felújítás kezdődik

A Fazekas utca – Kálvária utcai csomóponton az átépítés után a gyalogosok a járdával egy szintbe emelt burkolaton kelhetnek majd át az úttesten.

Goletz-DeáK Viktória

A város közösségi oldalán számoltak be arról, hogy Tata közlekedésbiztonságának növelése érdekében az önkormányzat átépíti a Fazekas utca – Kálvária utcai csomópontot. Az átépítést követően a gyalogosok a teljes csomópontban a járdával egy szintbe emelt burkolaton kelhetnek majd át az úttesten. 

Mint írták: a közvilágítás fejlesztésével, valamint a burkolatba prizmák beépítésével még nagyobb biztonságban használhatják a gyalogosok és az autósok a kereszteződést. Az érintett csomópont környezetében több köznevelési intézmény található, így biztosak vagyunk abban, hogy a térségben a beruházás által nagyban növekszik a közlekedés biztonsága.

Tata Város útlezárás
Forrás: Tata Város/ Facebook


A munkálatokat október 31-én, kedden kezdődnek és várhatóan decemberre fejeződnek be, azonban addig az érintett csomópontot a gépjárműforgalom elől teljes mértékben lezárják. A csomópont gyalogosan átjárható marad a teljes kivitelezési időszak alatt. 

A II. János Pál pápa téren a templom mögötti parkolók továbbra is használhatók lesznek. A parkolót a Fazekas utcán keresztül  lehet majd közelíteni. A Fazekas utca Kőfaragó ház előtti szakaszára a Fekete út felől lehet majd behajtani, kihajtani pedig az alsó ágon.

A Kálvária utca zsákutca lesz, a Tanoda tér, illetve Hullám utca felől lehet megközelíteni az ingatlanokat. A Kálvária utca alsó szakasza felfelé lesz egyirányú, a Hullám utca párhuzamos szakaszán lehet majd eljutni a lezáráshoz közeli ingatlanokhoz, így a Hajnalcsillag Óvodához. A Kocsi utca felől a Kálvária utca a Fazekas Iskola sarkánál lesz majd lezárva.

Tata Város útlezárás
Forrás: Tata Város/ Facebook

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában