Gyász

2023.11.07. 11:30

Elhunyt Tatabánya egyik legismertebb virágárusa

Orbán Edit több, mint negyven évig szolgálta a vevőit.

Herczeg István

Elhunyt Orbán Edit, Tatabánya egyik legismertebb virágárusa. A halálhírt a családja tette közzé a közösségi médiában. Edit a Kertvárosi Lakótelep építésekor, a nyolcvanas évek elején a legelsők között volt, aki az új telepen szolgáltatni kezdett, méghozzá nem is akárhogyan. A valaha ott élők egészen biztosan találkoztak a mindig mosolygós, jó kedélyű eladóval, aki sokkal több volt, mint egy átlagos eladó. 

 Szia, csillagom! Elviszed ezt a két szál rózsát? Teszek hozzá egy kis zöldet, gusztusosan becsomagolom, és biztos örülni fognak neki otthon

– mondta Edit, amikor nagyjából hét évesen először egyedül vásároltam nála Anyák napjára virágot édesanyámnak és a nagymamámnak. Igaza lett, örültek.

Bő húsz évvel később is hozzá jártam, mikor már a város ellenkező szélén laktam, de rajtam kívül nagyon sokan jártak hozzá a város különböző pontjairól. Mert ő volt a legjobb. Isten nyugosztaljon, Edit!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában