MÁV

2023.11.22. 11:13

Baleset volt az M1-esen: elesett a pótlóbuszos Intercity-közlekedés Tatabánya és Pest között

Jelentős késések miatt az IC-pótlóbuszok nem közlekednek a torlódás megszűnéséig, illetve a közúti forgalom helyreállításáig Tatabánya és a főváros között.

Kemma.hu

Az utasok a teljes útvonalukon közlekedő nemzetközi (Railjet, EuroCity) vonatokkal utazhatnak Tatabánya és Budapest-Kelenföld között − közölte a Mávinform a közösségi oldalán. 

Mint megtudtuk, baleset történt az M1-es autópálya Budapest felé tartó oldalán, Herceghalom térségében szerda délelőtt, ennek következtében torlódás alakult ki az autópályán. A közútkezelő tájékoztatása szerint várhatóan huzamosabb ideig tart a torlódás és a műszaki mentés. Emiatt a győri fővonali pótlóbuszok közül az eredetileg az M1-es autópályán és 1-es főúton közlekedő járatoknál jelentősen hosszabb menetidőre, késésekre kell számítani, ez érinti a Budapest-Kelenföld és Tatabánya közötti közvetlen IC-pótlóbuszokat, valamint a Biatorbágy és Tatabánya között köztes megállás nélkül közlekedő X10-es pótlóbuszokat. Továbbá az autópálya lezárása miatt az 1-es főúton és a környező alsóbbrendű utakon is torlódások alakultak ki, ezért az S10-es pótlóbuszok esetében is hosszabb menetidőre kell számítani.

A közúti torlódások és a terelt hosszabb útvonal miatt nagyobb késéssel közlekedő pótlóbuszokról a csatlakozást nem biztosítják, hogy a vonatok önálló útvonalán a menetrend kiszámítható maradjon.

Az Útinform közlése szerint a sztráda 23-as kilométerszelvényében egy teherautó pótkocsija borult fel, egy sáv járható, a torlódás jelenleg (11 órakor) 10-11 kilométeres). A rendőrség a 27-es jelű Herceghalom csomópontnál elkezdte leterelni a forgalmat az M1-esről, de kérik, hogy aki teheti, már Bicskénél letérve, majd Biatorbágynál visszatérve az 1-es főúton kerüljön.

Mint arról beszámoltunk, a minap újabb fordulóponthoz ért a Szárliget és Biatorbágy közötti vasúti pályarekonstrukció: szombat óta ismét közlekedik néhány vonat, miközben az IC buszok is segítik az utasokat az 1-es fővonalon. Komárom és Székesfehérvár között szombattól újra indul a személyszállítás is.Ebben a fázisban a jobb vágányon zajlik az átépítés egyvágányú vonatforgalom mellett, ezért menetirányonként és óránként csak egy-egy személyszállító vonat haladhat át az érintett szakaszon. A nemzetközi vonatok és egyes reggeli csúcsidei és délutáni, esti személyvonatok és G10-es járatok ismét teljes útvonalukon, Budapestig közlekednek, illetve onnan indulnak. Az S10-es vonatok csak a Déli pályaudvar és Biatorbágy (éjszakánként Budaörs), illetve Szárliget és Győr, az S12-es járatok pedig csak Tatabánya és Oroszlány között járnak. Az InterCity-k csak Tatabányáig közlekednek és onnan fordulnak vissza Győr, illetve Sopron, Szombathely felé. A köztes szakaszon a már megszokott IC-, S10-es, X10-es, S100-as és S101-es pótlóbuszokat lehet igénybe venni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában