Védelem

2023.11.24. 11:17

2 rablás is riadalmat okozott Oroszlányban, kiemelten figyelik az évvégi programokat

Újra ülésezett az Oroszlányi Bűnmegelőzési és Közbiztonsági Bizottság a városi rendőrkapitányság termében, ahol két súlyos bűncselekmény és a decemberi rendezvények is szóba kerültek – írja az oroszlany.hu.

Walczer Patrik

Dr. Gánics József, városi rendőrkapitány-helyettes köszöntötte a jelenlévőket, majd az ülésen megvitatták az elmúlt időszakban történt két rablást. Ahogy arról korábban beszámoltunk, egy 18 éves fiú ismerősétől akarta erőszakkal behajtani a tartozását, ezért az egyik lépcsőházban késsel támadt rá, majd kirabolta – számolt be a város honlapján.

Egy másik estben Oroszlány egyik hétvégi házas övezetében történt rablás október végén. Ott szintén késsel fenyegette meg a két rabló áldozatait.

Az ülésen a traffiboxok késedelmes kihelyezése is felmerült témaként. A kivitelező időhúzása miatt még mindig nem segítik az eszközök rendőrök munkáját.

Az adventi, évvégi programok felügyelete is szóba került. December 3-i kezdéssel a Szent Borbála téren elhelyezett faházak vásárosai az egyéb árusokkal együtt minden nap várják a városlakókat, melyhez a nyitó vasárnapot követően három szombaton a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár szervez különböző szabadtéri programokat. A rendőrök és a közterület-felügyelők ezekre, és a december 30-i előszilveszterre is kiemelt figyelmet fordítanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában