Elfogva

2023.11.13. 11:31

Késsel támadt az oroszlányi lépcsőházban ismerősére a 18 éves fiú

A 18 éves D. J. erőszakkal akarta behajtani ismerősétől a tartozást, ezért késsel támadt rá.

Kemma.hu

A rendőrség tájékoztatása szerint egy oroszlányi lépcsőházban támadt rá egy férfira D. J. november 10-én délelőtt. A 18 éves helyi férfi nem véletlenszerűen választotta ki áldozatát. Ismerte a sértettet, aki pénzzel tartozott neki. D. J. egészen hazáig követte ismerősét, akire egy késsel rátámadt, amint belépett a lépcsőházába.

 El akarta venni tőle a hátizsákját, de a sértett ellenállt, dulakodni kezdtek. Végül az elkövető megszerezte, amit akart – a hátizsákot, a benne lévő pénzzel, ruhákkal és fülhallgatóval – majd elmenekült. A rendőrök forró nyomon indultak az elkövető után. Azonosították, és elfogatóparancsot adtak ki ellene. A tettes a hajnali órákban került rendőrkézre, a járőrök előállították a rendőrkapitányságra.

A nyomozók felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett gyanúja miatt hallgatták ki D. Józsefet, akinél az elvett holmi egy részét is megtalálták. A rendőrök őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását.

Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy a Tatabányai Járási Ügyészség indítványozta az elkövető letartóztatásának az elrendelését a  bizonyítás megnehezítésének, vagy meghiúsításának megakadályozása érdekében, valamint a  bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében. Az indítvány alapján a bíróság a mai napon ülést tart, azon az elkövetőt meghallgatja, azt követően hozza meg végzését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában