Oktatás eszközei

2023.11.14. 10:20

„2 in 1” típusú laptopokat kaptak az esztergomi diákok

A „Digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeinek biztosítása a tanulók és a pedagógusok számára” program keretében tartott Esztergomban sajtónyilvános eszközátadót a Klebelsberg Központ.

Pöltl Zoltán

Megyei szinten 4157 notebook talál gazdára a program révén

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Zoltán

A november 13-án, a Dobó Katalin Gimnázium aulájában megrendezett eseményen olyan érintőképernyős notebookokat adtak át a diákoknak, melyekkel a tanulás is könnyebben megy.

Az eseményen Muszela Szabolcs az Esztergomi Tankerületi Központ vezetője köszöntötte a megjelenteket, majd átadta a szót Hajnal Gabriellának, a Klebelsberg Központ elnökének. A vezető elsőként arról beszélt, hogy múlt héten indult el ez az országos program, melynek keretében országos szinten 476 fenntartón és 3000 intézményen keresztül 140 ezer notebookot adtak ebben a körben a hetedikesek és a tizedikesek részére. A jövő héttől regisztrálhatnak az 5., 6. és jelenlegi 9. osztályosok, ők tavasszal vehetik majd át a gépeiket, mondta Hajnal Gabriella, aki kiemelte: a Dobó gimnáziumban ezúttal 119 darab ilyen laptopot vehetnek át azok, akik regisztráltak.

Megyei szinten 4157 notebook talál gazdára a program révén, melyből Esztergomban 569 kerül a különféle intézményekben tanulókhoz, tette hozzá az elnök, majd elárulta, hogy kettő-az-egyben laptopokat kapnak az érintettek, azaz ezek az eszközök egyben laptopok és egyben tabletek is, mivel az okostelefonhoz hasonlóan érintőképernyővel rendelkeznek. Ez utóbbi tulajdonságnak az az előnye, hogy rá lehet jegyzetelni a képernyőre, és nem kell hozzá speciális ceruza, elég az ujjunk.

Az átadón Erős Gábor országgyűlési képviselő is beszédet mondott, melyben kifejtette, a kormányzat eszköztámogatásra és internetes sávszélesség fejlesztésre fordított jelentős összeggel támogatja a magyar családokat, erről is szól ez a mostani laptop-akció. A képviselő rámutatott: a szülők óvják gyermekeiket az internet veszélyeitől és digitális világ alkalmazása mellett fordítsanak figyelmet a gyerekek kellő mennyiségű mozgására, sportolására, mert az a digitális világgal nem pótolható.

Erős Gábor a kormány támogató programjára hívta fel a figyelmet
Fotó: Pöltl Zoltán / Forrás:  24 Óra

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában