Ünnep elismerésekkel

2023.10.02. 16:06

Fotókon a zene és idősek világnapja egyben: hárman lettek az „Idősek Kiválóságai” Oroszlányban

Az Oroszlány Barátainak Köre hét évvel ezelőtt alapította a városi elismerést

Wágner Zsanett

Zenével és előadásokkal ünnepeltek az oroszlányi szépkorúak

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Szerényi Gábor grafikusművész „Petőfi eldobja nyakkendőjét” című kiállításával kezdődött a zene és idősek világnapja alkalmából megtartott rendezvény a Kölcseyben. Kós Mihály építészmérnök, karikaturista ajánlott a látogatók figyelmébe a szürrealista alkotásokat, amik egy része az alkotó édesapja, Szerényi Emil amatőr grafikus emléke előtti tisztelgés volt.

Az ünneplő tömeg a kiállítóteremből a színházterembe sietett, az „Idősek Kiválósága” díjátadóra. Dr. Deés Szilvia, az Oroszlány Barátainak Köre (OBK) elnöke ünnepi köszöntőjében arra emlékeztetett, hogy szervezetük 2017 óta köszönti október 1-jén oly módon az időseket, hogy az arra legérdemesebbek tevékenységét elismeri, példát mutatva a fiatalabb generációknak a közösségépítésből, aktivitásból, egymás segítéséből. – A 7 évvel ezelőtt megalkotott szabályok szerint a 75 év felettieket díjazzuk. Nehéz dolgunk volt a választásnál, és a döntést úgy zártuk le, hogy tulajdonképpen már megvannak a 2024-es kitüntetettek is – mondta a méltatásokat megelőzően a civil szervezet elnöke.

Elhangzott, hogy javaslatokat a kitüntetett személyekre – mint minden évben –, most is a városban működő civil szervezetek tehettek. Ezek alapján Markó Sándor az informatika vakos módban történő oktatásáért, Nagy Dezsőné több oroszlányi civil szervezet aktív tagjaként, végül Zsombolyai Mária festményei és szépérzéke okán vehetett át elismerést Rajnai Gábor alpolgármestertől. 

Ezt követően a zene és a tánc kapta a főszerepet: a rendezvényt a DanceReform Showtánc Egyesület Zodiákus című táncelőadása zárta.

Virágot kaptak
Tölgyesi Tímea, a Magyar Vöröskereszt területi koordinátora nyitotta meg a rendezvényt. A köszöntőben elhangzott gondolatait a szeretet mint fogalom köré szőtte. Az oroszlányi szakember felhívta a szépkorúak figyelmét a Tópart úti irodájukra, ahol a munkatársak bárkit szívesen látnak egy péksüteményre és néhány kedves szóra. Ezenkívül a vöröskereszt minden jelenlévőnek virággal kedveskedett október elsején a Kölcseyben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában