Kiállítással

2023.10.26. 17:04

Történelmi emléknapon adták át az elismeréseket Kisbéren

A Perczel Mór Honvéd Hagyományőrző Egyesület történelmi emléknapot és kiállítást tartott a Wass Albert Művelődési Központ kamaratermében. Vendégük a Doni Bajtársi és Kegyeleti Szövetség volt. A rendezvény során A 2. magyar hadseregről hallhattak az érdeklődők előadást.

Kemma.hu

A Kisbéri Perczel Mór Honvéd és Hagyományőrző Egyesület elnöke, Békási Imre nyitotta meg az eseményt, majd az emléknap alkalomból a Doni Bajtársi és Kegyeleti szövetség elnöke, Berdó Gábor Károly elismeréseket adott át.

Elismerésben részesült Kálmán János, az Ászári Helytörténeti Kör elnöke a katonai és hadisírok felkutatásában, valamint gondozásában, katonai múltunk, hagyományaink és a helytörténeti emlékek megőrzése érdekében kifejtett önzetlen tevékenységéért.

Elismerést vehetett át Békási Imre, a Kisbéri Perczel Mór Honvéd és Hagyományőrző Egyesület elnöke a “Kisbértől a Donig“ megemlékezések szervezéséért, a katonai és hadisírok felkutatásában és gondozásában, katonai múltunk, hagyományaink és a helytörténeti emlékek megőrzése érdekében kifejtett önzetlen tevékenységéért.

Az oklevelek átadását követően Letenyei Barnabás pedagógus vezetésével a Táncsics Mihály Gimnázium tanulóinak Berdó Gábor egy élő történelem órát tartott. Az előadáson a 2. magyar hadsereg kálváriájáról, a felállításától a keleti frontvonal harcáig, valamint a visszavonulástól a hazaérkezésig eseményeiről beszélt a diákoknak.

Ezután Berdó Gábor Károly az emléknaphoz kötődő könyvajándékokkal köszönte meg a gimnázium tanulóinak részvételét. A jelenlévők Békási Imre Millitary magángyűjtő fegyverbemutatóját tekinthették meg.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában