Idősek napja

2023.10.28. 12:47

Szerinted férfi vagy nő Császár 5 legidősebb embere? - a szépkorúak köszöntésén kiderült

Eseményekben gazdag az október Császáron.

Kemma.hu

Jól sikerült a település időseinek köszöntése

Forrás: Tálos László

Október 1-jén, vagyis pontosan a világnapján ünnepelték az idősek napját. Beke Gyöngyi, a település polgármestere köszöntötte a jelenlévőket. A KaDarka Társulat operett műsorral készült, mellettük a Császári Nyitnikék Óvoda gyermekei is külön produkciót adtak elő. Az eseményen tombolával és finom uzsonnával várták a szépkorúakat.

A jelenlévő legidősebb hölgyet és urat is köszöntötték, amely ezúttal azért volt különleges, hiszen ők ketten a falu legidősebb hölgye és ura. Az örök­ifjú Balogh Ferenc kilencvenhét éves, Szabó Jánosné pedig nyolcvannyolc esztendős. A másik érdekesség, hogy jelenleg Császár öt legidősebb embere mind férfi, ilyen sem volt még a településen.

Ezúttal sem hívtak zenekart

Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. Azóta a világ sok országában, így hazánkban is évről évre szerveznek programokat ebből az alkalomból, hogy felhívják a figyelmet az idős emberekre. Információnk szerint Császáron is évek óta hagyomány, hogy köszöntik a szépkorúakat, akik ezúttal is külön kérték, hogy zenekart ne hívjanak az eseményre, kötetlen, közös beszélgetést szerettek volna. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában