Mindenszentek

2023.10.30. 15:45

Szeretteink tiszteletére mécsesképeket alakítanak ki Mindenszentek napján több vármegyei temetőben

November elsején, 16 órától mécsesképeket alakítanak ki a vármegyénk egyes temetőiben, a III. Országos Mindenszenteki Mécsesgyújtás nevű kezdeményezés keretében.

Walczer Patrik

A Magyarországi Temetőfenntartók és Üzemeltetők Egyesületének szervezésében országszerte életkortól függetlenül várják az érdeklődők és az önkéntesek jelentkezését, akik szeretnének közreműködni a fényinstallációk létrehozásában.

Vármegyénkből Dorog, Lábatlan, Leányvár, Nyergesújfalu, Oroszlány, Sárisáp, Tata, Tatabánya, Tát és Tokod is csatlakozott a kezdeményezéshez, így ezeken a településeken a temetőkben szintén közösen alakítják majd ki az emlékezés jelképét.

„A szeretet fénye minden szerettünkért égjen!” - olvasható az akció jelmondata a felhívásban, ami egyúttal utal arra, hogy a fényinstallációk mindenütt az elhunyt hozzátartozóink tiszteletére készülhetnek majd el. A szervezők a korábbiakhoz hasonlóan nagy érdeklődésre számítanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában