Természetvédelem

2023.10.25. 15:00

Pályázatokat várnak a komáromi múzeumban

A Klapka György Múzeum idén a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretén belül képzőművészeti pályázatot hirdet óvodás, általános iskolás és középiskolás diákok, csoportok, osztályok számára

A témakörök: óvodások és általános iskolások számára Őszi kincsek a múzeumban címmel, azaz lehet-e őszi termésekből, levelekből, gyerekrajzokból kiállítást rendezni? A természetvédelem jegyében várnak szabad technikával, természetes, illetve újrahasznosított anyagokból készített alkotásokat (rajz, festmény, kollázs, textil, makett, szobor), amelyeket a beérkezést követően kiállítanak.

A középiskolásoktól olyan ötleteket, újra felhasznált anyagokból készült alkotásokat (kollázs, fotómontázs, makett, textil) várnak a múzeumba, amelyek megmutatják, hogyan lehetett kényelmesen, mégis hulladékmentesen élni az ókorban, hogyan tudjuk az elfeledett praktikákat visszahozni a köztudatba (természetes, növényi alapú festékek, gyógymódok alkalmazása; szárítás, savanyítás, mézben-sóban tartósítás; természetes anyagok felhasználhatósága). A beérkezett munkákat kiállítják.

A pályaműveket november 7-ig lehet eljuttatni a Brigetio Öröksége Látogatóközpontba Langschadl-Antal Zsuzsanna múzeumpedagógushoz személyesen, illetve postán (Komáromi Klapka György Múzeum, 2900 Komárom, Igmándi út 38.). A kiállítás november 10-től tekinthető meg a múzeumban.

A Múzeumok őszi fesztiválja programsorozat keretében az alábbi programokkal is készültek. Első alkalommal a komáromi temetőben barangoltak, amelynek során híres komáromiak sírjait tekintették meg. Október 31-én 18 órakor gyertyafényes tárlatvezetésre várják az érdeklődőket. A programra a 34/344-697-es telefonszámon lehet regisztrálni. November 7-én 17 órakor a sörről és annak helyi történetéről tartanak előadást. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában