Hála

2023.10.10. 18:00

„Örökké hálásak leszünk” - Esztergomban is köszöntötték az időseket

Erős Gábor országgyűlési képviselő és Hernádi Ádám polgármester köszöntötte a szépkorú esztergomiakat a városi művelődési házban október 10-én. A szónokok számos gondolat megfogalmazása mellett felhívták az idősek figyelmét az úgynevezett „gondos-óra program”-ra, mely eszköz segítségével a bajba jutott egyetlen gombnyomásra értesíteni tudja a segítőket.

Kemma.hu

Erős Miklós Pro Senior-díjat is kapott az eseményen

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Zoltán

A párkányi, a pilismaróti, a dömösi nyugdíjasokkal együtt ünnepeltek az esztergomiak is az Idősek Napi ünnepségen. Az Esztergom És Környéke Nyugdíjasok Érdekvédelmi, Kulturális Egyesülete által a művelődési ház nagytermébe szervezett eseményen elsőként Hernádi Ádám köszöntötte a szépkorúakat. 

Mint egy ponton rámutatott: „Önök olyan tapasztalatok birtokában vannak, olyan nehéz időket álltak ki derekasan, olyan tudást gyűjtöttek össze, amire most különösképpen – azt gondolom – nagyon nagy szükségünk van. Mi örökké hálásak leszünk azért a temérdek munkáért, amit ifjúságuk legszebb éveiben végeztek a háború után, majd egy bénító, a félelem által épített rendszerben ezért a városért, a környékéért Esztergomért.” 

A polgármester beszéde végén felhívta a figyelmet a „gondos-óra program”-ra, mely a 65 év fölöttieknek szól, mely eszközzel gyorsan és könnyen lehet segítséget kérni. 

Meg kell fogadni azt a sok tapasztalaton alapuló bölcsességet, melyet önöktől kaptunk és kapunk. És ezt is kívánom, hogy meg tudják osztani a fiatalokkal, miként azt a példaértékű, közösségi összefogást, amit nekünk, fiatalabbaknak mutatnak, akár egy nyugdíjas klub, egy kertbarátkör vagy nőklub példájával. 

Így kezdte Erős Gábor köszöntőjét, melyet azzal folytatott, hogy az idős nemzedékek jól tudják, hogy milyen a háború, tudják, hogy milyen azt átvészelni, ezért fontos mindannyiunk számára, hogy legyen béke és nyugalom, mert akkor leszünk boldogok és lesz szép életünk. A szépkorúak köszöntése után Meskó László, a Nyugdíjasok Országos Szövetsége elnöke Pro Senior-díjat adott át Erős Miklósnak, az Esztergom És Környéke Nyugdíjasok Érdekvédelmi, Kulturális Egyesülete elnökének, majd a rendezvény egy zenés összeállítással zárult a művelődési háza nagytermében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában