Beruházás

2023.10.12. 10:31

Majd' 150 millióból született meg a Keltike Ház Várgesztesen

„Keltike Ház – ökoturisztikai központ fejlesztése Várgesztesen” címmel a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés című felhívásra pályázatot nyújtott be a település 2018-ban.

Kemma.hu

Elkészült a Keltike Ház Várgesztesen

Forrás: vargesztes.hu

A 148,19 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével a várgesztesi önkormányzat számára lehetőség nyílt egy ökoturisztikai központ kialakítására, amely térségi jelentőségű csomópont lehet a természeti – geológiai értékek és a helyi történeti hagyományok megismeréséhez; interaktív kiállítótérként, rendezvényhelyszínként és turisztikai háttér-infrastruktúraként hozzájárul a fogyasztói környezet adottságainak javításához, a szolgáltatási hiányosságok pótlásához.

A fejlesztés célja egy ökoturisztikai központ kialakítása volt. 2023. június 17-ei dátummal sikeresen lezárult a beruházás. A fejlesztést a várgesztesi önkormányzat valósította meg.

A projekt megvalósítási helyszíne a kizárólagos önkormányzati tulajdonú 2824 Várgesztes, Arany János u. 55/A. szám alatti, 4 hrsz-ú ingatlan volt, amely a község központjában fekszik.

Az épületben egy korszerű, multifunkciós ökoturisztikai központot alakítottak ki, amelyben egy 2 részből álló, szekcionálható kiállító- és rendezvénytér, interaktív és hagyományos kiállítás, családbarát pihenő- és kiszolgáló helyiségek, vizesblokkok, tárolók, irodák kaptak helyet. A ház külső részén bakancsmosót, vízvételi lehetőséget, illetve fedett pihenőhelyet alakított ki az önkormányzat. A projekt keretében beszerzett eszközpark a kiállítási és rendezvényfunkciókat, valamint a kiszolgáló helyiségek rendeltetésszerű használatát biztosítja, illetve az interaktív ismeretterjesztési igényeket szolgálja ki.

A fejlesztés részeként részletes marketing-stratégiát dolgoztak ki, mely biztosítja a fejlesztés korszerű és hatékony megjelenését. A létrejött komplexum a természetkedvelők, túrázók és az erdővel összefüggő ismeretekre vágyó gyermekek- fiatalok- és idős generációk számára ad ismereteket a Vértesről, természeti adottságairól. A turizmus szezonális ingadozásának csökkentése érdekében a Keltike Ház – hétfőket leszámítva – az év minden napján elérhető a vendégek számára.

Jelenleg folyik a Keltike Ház biztonságos megközelíthetőségének kiépítése – adta hírül közleményében a település.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában