Nagytávolságú lövészkupa

2023.10.25. 13:00

Ők a legjobb mesterlövészek - fotókon és videón a szomódi verseny

A szomódon rendezett kétnapos Klapka-Tactical Mesterlövészkupán magyar és külföldi mesterlövészek egyaránt részt vettek. Ti is hallhattátok.

Goletz-DeáK Viktória

Tizedik alkalommal rendezték meg a magyar nagytávolságú lövészkupát október 18–19. között a Szomód Kombinált Fegyvernemi Lőtéren. Az eseményről a honvedelem.hu-n számoltak be. Mint írták: az MH Klapka György 1. Páncélosdandár, a Tatai Tömegsport és Tájfutó Honvéd Sportegyesület Sportlövész Szakosztályának (Klapka Shooting Team) és az 5. Fegyverkupa Rendészeti Lövész Egyesület közösen szervezte a sportrendezvényt, aminek fő célja, hogy népszerűsítse a mesterlövész képességet és a precíziós lövészetet, egyúttal lehetőséget adjon a tapasztalatcserére a civil precíziós lövészek és a rendvédelmi, katonai szervek képviselői között.

A kétnapos Klapka-Tactical Mesterlövészkupán magyar és külföldi mesterlövészek egyaránt részt vettek, akik számára számos köregységes pálya, két éjszakai pálya, a második napon pedig egy teljesen külön értékelt, négy Steel Challenge adott lehetőséget képességeik összemérésére. 

A tatai dandár kötelékében is szolgálnak mesterlövészek. A Kemma.hu korábban megleste, hogyan is készülnek fel egy misszióra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában