Alkotó energiák!

2023.10.05. 16:05

Négylábúakat is díjaztak a ploggAIR kihívás kapcsán Tatabányán

Ünnepség keretében adták át a Városháza közgyűlési termében az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap kapcsán a megyei jogú város által meghirdetett szemétszedő futás és rajpályázat eredményhirdetését. A ploggAIR kihívás és az Alkotó energiák! rajzpályázat díjátadójára négylábú kedvencek is érkeztek.

Kemma.hu

A ploggAIR kihívás és az Alkotó energiák! rajzpályázat díjazottjai

Forrás: 24 Óra

Fotó: S.G.

Szücsné Posztovics Ilona polgármester üdvözölte a megjelenteket, s köszönte meg azt az aktivitást, amelyet tapasztalt a város a pályázatok meghirdetése kapcsán.

A ploggingban, vagy szemétszedő futásban jeleskedőknek legalább egy kilométert kellett haladniuk és megtölteniük egy minimum 15 literes szákot szeméttel.

Közösségi kategóriában ez első lett a Tatabányai 4x4 terepjárós, Polgári Védelmi és Önkéntes Tűzoltó Egyesület. A kihívást négy tűzoltó hajtotta végre bevetési ruhában, emellett nyolcan kutyás kereső öltözékben, és négy négylábú segítő és egy fotós, videós kísérte el őket. Család kategória győztese Berki-Becker Gyöngyi és családja lett, s magánszemélyként Tóth Ildikó vehetett át oklevelet, ajándékot. Ajándékcsomag mellett élményprogramokat is nyertek a díjazottak.

Az Alkotó energiák! rajpályázatra három kategóriában vártak alkotásokat: környezetvédelem, klímatudatosság és energiatakarékosság. A beérkezett rajzokból kiállítást is szerveztek. A gyerekek minimum A/4-es, maximum A/3-as méretben várták, s bármilyen technikával elkészíthették a fiatalok.

Az óvodások között az első helyen végzett Kuris Borka, második lett Barkó Boglárka, és harmadik Botás Dorka. Az általános iskolás kategória győztese Pográcz Kata lett, akit Jámbor Zoltán Kornál és Vörös Amira követett.

Oklevelet és egy kis ajándékot vehetett át: Májer Dóra, Kovács Kamilla, Hegyesi Dóra, Farkas Lara, Budai Annamária, Májer Natasa, Reif Júlia, Magyar Flóra, Szűcs Flóra, Szűcs Noémi, Izing Nóra Melinda és Botás Hanna. A kiállítás a polgármesteri hivatal nyitvatartási idejében tekinthető meg a Fő tér 8. számú épület aulájában.

A díjátadó után óriási sikere volt a Tatabányai 4x4 terepjárós, Polgári Védelmi és Önkéntes Tűzoltó Egyesület kutyusainak. A gyerekek boldogan vettél őket körbe.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában