Szüret

2023.10.07. 08:00

Község olyan vidám még nem volt, mint Naszály a térbabákkal: nevezettség lett a kreativitásból

Már az őszre hangolódik Naszály: ellepték a szalmabábuk és az őszi térjelenetek a települést. A falu ezzel a szüreti felvonulásra készül, amit október 7-én délután tartanak.

Goletz-DeáK Viktória

Egyébként a szüreti és tökös térjelenetek vetélkedője 2016-ban indult, Benke-Schnell Hajnalka és Tóth Anikó, a Művelődési ház és IKSZT akkori munkatársai kezdeményezésére. Bár Hajni azóta már négygyermekes anyukaként otthon van, azóta is minden évben készítenek a családjával térjelenetet. Tóth Anikó a Kemma.hu kérdésére elmondta, hogy minden év októberében egyre több naszályi csatlakozik és készít vidám térjelenetet, térbabát, természetesen az intézmények: iskola, óvoda, polgármesteri hivatal, védőnői szolgálat, de még a település virágboltjai, élelmiszerboltjai és civil szervezetei is csatlakoznak. 

– A szüreti felvonulás és bál idejére, idén október 7-re. Addigra már szinte minden utcában készül egy, de inkább több térjelenet. Nagyon sokan jönnek Naszályra és fényképezik az alkotásokat, szelfiznek – magyarázta a szervező, aki hozzátette: eredetileg vetélkedőnek hirdetik, de igazából nincsen eredményhirdetés. Hiszen itt mindenki győz, akinek a portája előtt egy ilyen különleges alkotás díszeleg. De leginkább az egész település nyer, hiszen messze viszik az ötletesebbnél ötletesebb alkotások Naszály hírét. 

A szemkápráztató, sokszor megmosolyogtató jelenetek pedig segítenek átmenni a meleg napsütéses nyárból az egyre komorabb, hamar sötétedő őszbe. Azért természetesen a jutalmazás sem maradhat el. Minden alkotó kap egy-egy tortát, melyet dr. Maszlavér Petra polgármester ad majd át az alkotóknak. 

De nézzük is meg, hogy idén milyen nem mindennapi alkotások születtek. Marosiné Micskó Adrienn és Gábor, valamint a gyerekek idén, a mindennapjaikat kitöltő focilázat jelenítették meg. A focipályát és a focistákat az Alkotmány utcában csodálhatjátok meg. 

Ábrahám Nikolett szokás szerint óriásit alkotott, és idén is mesehősöket jelenített meg. Mint írta: augusztus óta dolgozott a térbabákon. A SpongyaBob szereplőit a Dózsa utcában találjátok. Még Csiguszt sem felejtették ki a csapatból. A Fenyves utca gyorshajtóira Varga Richárd traffipaxos rendőr figyel. Sebők Kitti és családja immár 5 éve készít térjelenetet. Évről évre mindig egyedi alkotással rukkolnak elő, akárcsak az idén. 

A transformerses magyar módra kompozíció a Rákóczi úton található. Szilai Ildikó és családja pedig a Fenyves utcában alkotott nagyot. Mint írták, ezúttal a A hattyúk tava szereplőit igyekeztek a házuk elé idézni: Odette hercegnőt és Siegfried herceget, a gonosz varázslót – bagoly alakjában – és a leányát, Odille-t fekete hattyúként. 
Odette társnői pedig a tóban úszkáló hattyúkként jelennek meg. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában