KÖSZ

2023.10.27. 16:37

Ők teszik tisztábbá a Duna partját Komáromtól Esztergomig

Újrahasznosító gépeket vásárolt, tábort szervez és szemétszedési akciókat szervez Komáromtól Esztergomig a Duna-partján a Kisvárosi Önkéntes Szemétszedők (KÖSZ) egyesülete.

Körtvélyfáy Dina

Dr. Molnár Attila oklevelet adott át dr. Fehérvári Dávidnak

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

Dr. Fehérvári Dávid, az egyesület elnöke úgy fogalmazott a kis közösségeknek kiemelkedő szerepük és felelősségük van a szemléletformálásban, ezért is kívánják elvinni és bemutatni tevékenységüket minél több településre és ott bátorítani, eszközt és tudást adni a fiatalok számára, amelyekkel maguk is hozzájárulhatnak a fenntarthatósági célok eléréséhez. Egy, az Európai Unió támogatásának köszönhető, Erasmus+ program keretében megvalósuló pályázatnak köszönhetően erre széles körben lehetőségük lesz, derült ki a Monostori erődben rendezett pénteki projektnyitón. A programjuk egyik eleme lesz megtisztítani a Duna-partot, bevonva ebbe több települést és az ott élő gyermekeket a szemléletformálás érdekében.

Dr. Molnár Attila polgármester arról beszélt, a KÖSZ-projektje példaértékű, amelyre nem csak hazánkban, hanem egész Európában büszkék lehetünk. Hangsúlyozta, sokan beszélnek mostanában a klímavédelemről, zöld szemléletről, de a KÖSZ nem csak beszél, tesz is az ügy érdekében. Felidézte azt is, a KÖSZ által is szervezett Fenntarthatósági Kupa bekerült az Európai Unió legjobb 3 zöld ifjúsági projektje közé a Salto Awards-versenyen.

Ezt követően Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő is gratulált a projekthez. A rendezvényen dr. Molnár Attila polgármester oklevelet is átadott dr. Fehérvári Dávidnak, megköszönve munkájukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában