Döntőbe jutottak

2023.09.22. 20:37

A komáromiak fenntarthatósági kupája Európában is nagy sikert aratott

Döntős a Kisvárosi Önkéntes Szemétszedők (KÖSZ) és a Divisz Komárom közös projektje, az I. Fenntarthatósági Iskolai Kupa az Európai Unió által szervezett SALTO Awards-on – jelentette be Facebook-oldalán a KÖSZ.

Körtvélyfáy Dina

Márciusban lelkesen szedték a szemetet gyerekek és szüleik a Szőny-Déli vasúti megállóhely környékén

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

A kupa kétszáz projekt közül került be az Európai Unió legjobb három zöld ifjúsági projektje közé a versenyen. A döntőt október 4–6. között tartják a lengyelországi Lublin városában, amely 2023-ban az Európai Unió Ifjúsági Fővárosa.

Az egyesület arról is írt, ez az elismerés minden résztvevőnek, a támogatóknak és a projektcsapatnak köszönhető, azoknak, akik hatalmas energiával és elkötelezettséggel dolgoztak az elmúlt tanév során a fenntarthatóság népszerűsítésén. Hozzátették, külön köszönet jár Komárom városvezetésének, az iskolák tanárainak és diákjainak, akik nélkül mindez nem valósulhatott volna meg.

A kupa során számos izgalmas feladattal igyekeztek a komáromi diákok figyelmét felhívni a fenntarthatóságra és a környezetvédelem fontosságára. Több szemétszedési akciót is szerveztek, amelynek köszönhetően a város több pontja sokkal tisztább lett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában