Kemma.hu podcast

2023.10.05. 20:13

Keresztény Hét Tatabányán (PODCAST)

Huszonötödik alkalommal szervezik meg Tatabányán a Keresztény Hetet. Október 8-a és 15-e között több helyszínen várják különböző programok az érdeklődőket. Ezek kiemelkedő eseménye egy jótékonysági előadás lesz. A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) Tatabányai Csoportja által szervezett programsorozatra Palkovics Ferenc, a szervezet elnöke hívta fel a figyelmet.

Kemma.hu

A tavalyi program egy pillanata

Forrás: Kemma.hu

Október 8-án, vasárnap a TSZC Kereskedelmi, Vendéglátó és Idegenforgalmi Technikum és Szakképző Iskola aulájában nyílik meg az eseménysor Szilágyi-Jéger Teréz festőművész kiállításával. A programsorozatot Bencsik János országgyűlési képviselő ajánlja majd a látogatók figyelmébe. A kiállítás október 18-áig lesz látható a KERI Galériában. 


Október 9-én, hétfőn 17 órakor a Tatabányai Múzeumban Pál Gabriella régész, néprajzkutató, múzeumigazgató tart előadást Szakralitás a bányászatban címmel. Másnap, kedden ugyancsak 17 órakor a Puskin Művelődési Házban Szeverényi János missziós lelkész várja zenés evangelizációs alkalomra az érdeklődőket. 
Szerdán, október 11-én, 14.30 órakor a Szent Margit Gimnázium ad otthont a városi szavalóversenynek, amelyet Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója tiszteletére rendezik meg. 

Október 12-én, csütörtökön 17 órakor az Árpád Gimnáziumban Máthé Zsuzsa, a Szent István Intézet igazgatója tart előadást Mit tehetünk ma a következő ezer évért? Címmel. Október 13-án, pénteken 18 órakor a Puskin Művelődési Ház ad otthont a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Tatabányai Csoportja színjátszóinak közreműködésével és Bognár Istvánné rendezésében színpadra állított darab bemutatójának. A Szent Margit újabb legendája két alkalommal lesz látható. Az első előadás bevételét az Ökumenikus Szeretetszolgálatnak ajánlják fel. 

Október 14-én, szombaton 17 órakor a Bánhidai református templomban az Oroszlányi Evangélikus Kórus koncertje lesz hallható, majd másnap, vásárnap zárul a Keresztény Hét Tatabányán a Bánhidai Szent Mihály római katolikus templomban 19 órakor, ahol hálaadó szentmise keretében az igét Hamar László lelkész hirdeti.  
A darab kapcsán Bognár Istvánné is nyilatkozott. Elmondta: két évtizeden át neves színházakat hívtak meg, idén negyedik alkalommal saját produkciót állítanak színpadra. A 2018-as István király után, egy Szabó Magda és egy Tamási Áron mű közbevetésével ismét történelmi témához nyúltak. Szent Margit újabb legendája a magyar középkorba visz.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában