Kikapcsolódás

2023.10.21. 10:55

Kalandnap, halfesztivál és ajándék a csomagban: a szállásadóknál sűrű a hosszú hétvége

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai szerint a lefoglalt vendégéjszakák 65 százaléka hotelekbe szól az október 20-23. közötti hosszú hétvégére. Vármegyénkben például Tata és Tatabánya egyik nagy múltú hoteleiben és Komáromban, a gyógyfürdőben is különböző akciókkal várják a piheni vágyókat.

Wágner Zsanett

A gyógyfürdők is népszerűek lesznek az előttünk álló hosszú hétvégén

Az október 23-i hosszú hétvégére (október 20-23. között) 324 ezer vendégéjszaka-foglalás érkezett – derül ki a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ felméréséből és az is, hogy az idei statisztika 7 százalékos eltérést mutat, vagyis kedvezőbb a tavalyi előfoglalási számoknál. A lefoglalt éjszakák mintegy kétharmada belföldi vendégektől származik és legtöbbjük vidéki szálláshelyekre szól. Az ősszel pihenésre vágyók közül szállodákban száll meg a hazaiak több mint fele, a külföldi vendégek közül pedig minden második.

A statisztika igazolásaként felkerestük a nagy múltú Kiss Hotelt, Tatán, akik frappáns megoldással kötik össze a kellemest a hasznossal. A facebook-oldalon úgy fogalmaznak, „A hétvégén érdemes kilátogatni az Öreg-tó partjára, Tatára, hiszen a Halászfesztivál kézműves vásárral, gyermek programokkal, koncertekkel, halkülönlegességekkel várnak mindenkit a szervezők”. Ehhez a rendezvényhez kapcsolódott a Bacsó Béla úti hotel.

Itt a sorrend!
A statisztika rávilágít arra is, hogy a budapesti hotelek nemzetközi foglalások terén erősek: a vendégéjszakázók majdnem kétharmada külföldi turista. Németországból jönnek a legtöbben hazánkba, de az Egyesült Királyságból, Csehországból, Spanyolországból és Olaszországból érkezők száma is kimagasló.Vidéken belföldi vendégekkel telnek meg a szálláshelyek. Legnépszerűbb úticél a Balaton, de a Mátra és Sárvár környékén is sok vendégre számítanak. Sokan utaznak Zalakarosra, Hévízre és Hajdúszoboszlóra, a külföldiek közül pedig sokan a Bükköt keresik még fel.

– Nagyon sok foglalásunk van – mondta Kocsis Nikolett recepciós, aki kérdésünkre elárulta azt is, miben keresendő ennek oka. – A hosszú hétvégén csaknem telt házzal működünk. Főleg Budapestről érkeznek vendégeink, de külföldről is szép számmal érkeznek, Németországból és Angliából. Kedvezményes lehetőségeket kínálunk a Hosszú hétvége és halfesztivál csomagban, amiben vendégenként és egy éjszakáért 24 ezer 500 forintot kérünk – felelte az akciós ajánlatokra vonatkozó kérdésünkre Nikolett.

Kalandos hosszú hétvégével és „Csináljatok sportot a hosszú hétvégéből!” jeligével készült a tatabányai Sport Hotel, szoros együttműködésben a Gyémánt Fürdővel és a Gerecse Kapuja Látogatóközponttal. Via ferrátával, petanque-kal, korlátlan élményfürdő- és szaunahasználattal, valamint szálláslehetőséggel várják a pihenni vágyókat.

Őszi pihenés a jelszava a Brigetio Gyógyfürdő ajánlatának is. A Komáromi Thermál Hotel ajánlata szerint, 3 napos foglalás esetén még egy éjszakával megajándékozza a vendégeket, ami mellé természetesen fürdőbelépő is jár.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában