Látogatás

2023.10.20. 09:00

Időpontok kérhetők tájházi élményekre Nyergesen

A nyergesújfalui Szent Mihály Idősgondozási Központ kis csoportja ellátogatott az Ady Endre Művelődési Központ és Könyvtárhoz tartozó, a Munkácsy ligetben nyáron belülről is szépen felújított Nyergesi János Emlékház és Tájházba.

Fenyvesi Károly

A házigazdák nagyon jól kiválogatott helytörténeti könyvek segítségével felidézték a múltat, kiemelt figyelemmel a svábok helyi betelepedésére. Nagy sikert arattak az ügyesen, lelkesen táncoló, németül szépen éneklő Süni csoportos apróságok, akik a helyi római katolikus templom árnyékában működő Napsugár Óvodából érkeztek. Az idős vendégek érdeklődéssel tekintették meg a sváb szobát, a népviseleteket, a tárgyi emlékeket. A jó hangulatú délelőtt végén kialakult közös vélemény szerint, újabb témákkal érdemes folytatni a látogatásokat.

Az emlékház és tájház névadója, Nyergesi János (1895–1982) művészeti tanulmányait Kernstok Károly festőművész nyergesújfalui szabadiskolájában kezdte. A gyűjtemény megtekintésére a művelődési központ munkatársaitól időpontokat lehet kérni. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában