Széles repertoár

2023.10.11. 12:42

Házhoz viszik a kultúrát a Déryné Programmal vármegyénkben is

Elindult a jelentkezés a Déryné Program jövő év első harmadévében megvalósuló előadásaira, a vidéki kulturális intézmények október 31-ig válogathatnak a hat új produkcióval bővült, csaknem száz előadásból álló repertoárból.

Kemma.hu

Különböző előadások közül lehet választani

A Déryné Programnak köszönhetően a minőségi színházi produkciók olyan kistelepüléseken is megvalósulhatnak, ahol erre korábban nem volt lehetőség. A program rendkívül népszerű, a regisztrált befogadóhelyek száma átlépte az ezret, összesen 1136 kulturális intézmény csatlakozott a programhoz és folyamatos a jelentkezés. Szintén a népszerűséget igazolja, hogy az előadásokra rendszerint tízszeres a túljelentkezés – írták.

Tudatták: az újonnan bekerült előadások között megtalálható zenés kabaré, ballada, komédia, valamint morális kérdésekre reflektáló monodráma is.
A Zenthe Ferenc Színház Susán Ferenc rendezésében vitte színre George Bernard Shaw Warrenné mestersége című színművét Vándor Éva főszereplésével. A Térszínház Egyesület Homo Szovjetikusz című monodrámájával szerepel a programban, az előadás főszerepét, Sztálint Szakács Tibor alakítja.

Csoóri Sándor A halálra táncoltatott lány című művét Novák Péter vitte színre Berecz István koreográfus, valamint Kelemen László zeneszerző közreműködésével. A Nomád Nemzedék Társulat balladajátéka a szerelemről, a féltékenységről és a dacról szól a színház, a tánc és az árnyjáték nyelvén. A Forte Társulat legújabb előadását, Bodosi György Kettesek a tóban című színművét Horváth Csaba rendezésében láthatja a közönség. A történet két falusi értelmiségi család életéről szól a 60-as években. A darab középpontjában egy mentális betegséggel küzdő kisfiú megpróbáltatásai állnak.

Carlo Gozzi lendületes komédiáját, A szarvaskirályt Berettyán Nándor állította színpadra a Karinthy Színházban. Gozzi fantáziavilágba kalauzoló meséje a látszatról, a csalásról és az igaz szerelem erejéről szól. A Magyar Álomvasutak című zenés kabarét Bora Levente írta és rendezte. A Soltis Lajos Színház produkciója egy zenés vonatutazás, amelyben Zerkovitz Béla, Weiner István, Márkus Alfréd dalai, kabaréjelenetek szórakoztatják a közönséget – olvasható a közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában